eMTeeM je dom za sve generacije

tačno.net
Autor 11.11.2016. u 11:15

eMTeeM je dom za sve generacije

Ansambl Mostarskog teatra mladih vratio se sa uspješnog gostovanja u Šidu, Srbija. Naime, tamo je sa predstavom „Fatima, nevjesta od boli“ nastupio na 3. Festivalu „Svratište u pozorište“. Festival organizira tamošnje pozorište „Branislav Nušić“, a sve predstave se igraju u dvorani Kulturno – obrazovnog centra. Predstava „Fatima, nevjesta od boli“ nastala je po tekstu Ljubice Ostojić, a u Šidu su igrali Ena Husić, Šejma Delalić, Edina Delalić, Iman Dilberović, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Dino Gluhović, Faris Količić i Muhamed Behram. Predstavu je režirao Sead Đulić. Puna dvorana sa velikim zanimanjem pratila je predstavu i nagradila je snažnim aplauzom. Posebno dirljiv susret bio je sa Mostarcima koji sada žive u Šidu,

Nakon Šida učestvovali smo na radionici “Korišćenje strategije da biste unapredili rad organizacije”, koju u okviru NVO Akademije organizuje ERSTE fondacija. Trodnevnu veoma uspješnu radionicu, koja je održana u Beogradu vodili su Mladen Jovanović i Nathan Koeshall. Dragocjeno novo znanje za daljnji rad.

Odmah po povratku, već večeras na Memorijalnoj sceni 2532 igra se 67. repriza predstave „Maslinova grana“. Predstava je nastala iz traganja u radioničkom procesu za viđenjem života u podijeljenim zajednicama. Proces je vodila i predstavu režirala Amra Prutina. Danas u njoj igra druga generacija polaznika Omladinskog dramskog studija eMTeeM – a, a to su: Ajla Hodžić, Iman Dilberović, Zerina Oručević, Šejma Delalić, Sajra Pervan, Adis Sandžaktar i Faris Količić.

Sutra, u subotu, 12. Novembra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19,30 sati predstavićemo se publici autorskim projektom Seada Đulića „Presuda: Tiha likvidacija“. Biće to 28. repriza ovog svjedočenja istine.

Sve predstave i drugi programi eMTeeM – a odvijaju se pod motom: eMTeeM je dom za sve generacije.

Tagovi:
tačno.net
Autor 11.11.2016. u 11:15