FOM SDP BiH HNK osudio necivilizacijski čin obaranja Zakona o liječenju neplodnosti

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 17:57

FOM SDP BiH HNK osudio necivilizacijski čin obaranja Zakona o liječenju neplodnosti

Kantonalni odbor FOM SDP BiH HNK osuđuje necivilizacijski čin obaranja Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom FBiH.

Ne iznenađuje nas pretjerano činjenica da u našoj zemlji postoji dekadentna politička snaga koja se oslanja na mračne ideologije prošlosti. Bezbroj je primjera koji svjedoče o postojanju fašizma u našoj zemlji. Od ulica koje nose imena fašističkih monstruma do skrnavljenja antifašističkih spomenika čime se pokušava zabraniti sjećanje na civilizacijsku borbu i pobjedu naših naroda.

Zabrana sjećanja nas ne brine! Svoju antifašističku tradiciju i napredne svjetonazore njegujemo i u ratu i u miru, i u dobru i u zlu. Zabrinjava nas bahatost i nerazumijevanje onih političkih subjekata koji su spremni zabraniti život koji ne nastaje tradicionalnim putem! Nije nas toliko strah za djecu koja se nikada neće roditi zahvaljujući otrovnoj ideologiji.

Strahujemo za sve one kojima će sutra dokazati da nisu začeti prirodno. Hoće li sutra progoniti našu djecu, opijeni neznanjem, sujevjerjem i strahom? Koliko daleko mogu ići oni koji vjeruju da mogu suditi ko treba živjeti, a ko ne?

Podsjećamo javnost da su svi zločini nacističke Njemačke bili ozakonjeni i legalno sprovođeni! Opasno je kada u institucijama gdje se donose zakoni postoje snage spremne da zabranjuju život!

Zbog svoje opredjeljenosti da napredujemo, gradimo i živimo, zbog slobodarskog duha u kojem smo odgajani, zbog zdravog razuma i sretnije budućnosti, insistirat ćemo na vraćanju ovog zakona u proceduru!

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 17:57