Frontovsko sanjarenje gospođe Ružice!

tačno.net
Autor/ica 8.8.2014. u 16:06

Frontovsko sanjarenje gospođe Ružice!

Piše: Mr Milan Jovičić

Da će biti užasno prljava kampanja, sa blaćenjem i omalovažavanjem, ignorisanjem ličnosti, sa raznim pamfletima i lažnim rezultatima tobožnjih anketa organizacija civilnoga društva, sa unaprijed naručenim rezultatima za degradaciju određene stranke i njenih rukovodnih ličnosti, u isto nisam ni sumnjao..

Istina je da su mnogi portali sa interneta preplavili sa svojim postojanjem i lansiranjem koje kakvih nebuloza, laži, obmana naše šire javnosti, sve sa ciljem da se drugi i drugačiji što je moguće više ocrni i ukalja, kako bi određeni anonimci isplivali u prve redove kandidatskih lista, kada ih normalan čovjek i prati ili čita jednostavno mu se smuči, ko bi to sve htio i želio da nas sutra predstavlja  u institucijama vlasti.

Malo je istinskih i pravih  portala koji objektivno prikazuju našu stvarnost i čije su kolumne odraz zaista ozbiljnoga tretmana bilo koje pojave, oslikavanje bilo koje ličnosti i njegovih djela i nedjela, pa neka to i sami čitaoci prosuđuju.

Što se tiče novinskih pisanih medija, danas ih je isto tako veoma teško pronaći da nisu pod patronatom određenih stranačkih moćnika i ideologije, tako da su se u službu mnogih već uveliko postavili i uključili izvjesni akademici, režiseri i razno razni intelektualci, jednostavno gazeći i sopstvenu etiku izražavanja i objektivnoga ponašanja, ako su je i imali u proteklim godinama. O njima i ne vrijedi posebno pisati i još ih manje imenovati, jer se oni prepoznaju i neka služe na čast svojih mentora sa ideološkim zabludama svojih moćnih lako stečenih i veoma sumnjivih finansijskih potencijala, koje sada olako mogu stavljati u službu „gebelsove„ propagandne mašinerije.

Evo primjera radi, ovih dana sasvim slučajno naiđoh na portal „Republika.info„ i intervju sa gospođom Ružicom Burić sa naslovom „DF, HDZ-BIH i SDP ne pripadaju istim  svjetovima„ što me je istovremeno asociralo na određene konkretne laži i podvale, čitajući dalje sadržaj ovoga intervjua. Prije svega poznavajući dobro gospođu Ružicu kao člana Predsjedništva DF i kadar Brajkovićeve pljačkaške i diskriminatorske oligarhije, ne bih zaista niti mogao očekivati i druge sadržaje , koji bi tako slučajno i neopaženo prohujali ovim medijima.

Što se tiče stranačke pripadnosti navedenih stranaka i po njenom sudu i mogao bih se složiti apsolutno da iste ne pripadaju istim svjetovima. Dvije su od njih na principima kvazidemokratije, od kojih je jedna na titoističkome putu u „borbi za državu i čovjeka„ i upropastila i državu i čovjeka, a druga je frontalno zauzela boljševistički stil svoga djelovanja, tako da obje nastoje svojim „mutnoetničkim„ ustrojstvom da u svoje redove uključe što više Bošnjaka kao temeljnoga faktora glasačke mašinerije, a ostali su im samo ikebane. Što se tiče HDZ-BIH odavno je već poznato da je to isključiva nacionalistička stranka sa recidivima ubitačne i pogubne agresorske ideologije tzv. „tuđmanovštine„ koja je u ratu činila što je učinila, a u miru u kontinuitetu drugim prikrivenim metodama nastavlja provoditi realizaciju neostvarenoga scenarija. Zato se vjerujem i po konstataciji gospođe Ružice ove stranke i ne mogu pripadati istim svjetovima.

Međutim, čitajući njene stavove po pitanju firme Aluminij i njenim očekivanjima dolaskom mladih „paravanskih„ snaga u firmu i njihovim angažovanjem da će se moći mnogo toga dobroga realizirati, smiješno je i komično, a što bi to i gospođa Ružica bila prorok ili neki bolji poznavalac prilika, znajući i poziciju i radno mjesto koje trenutno obnaša u ovoj firmi ili kako navodi: „Nekada je bila privilegija biti uposlenik u Aluminiju d.d. Mostar. Što se, pak, mene tiče, zadovoljstvo mi je i danas, i pored silnih problema koji se godinama akumuliraju, raditi tu jer vjerujem u novo mlado rukovodstvo koje će svojim  programom i uz pomoć nove Vlade, koja je i 44 posto vlasnik ove kompanije, vrlo skoro ponovno dovesti Aluminij na zavidnu razinu, i to ne samo u BiH nego i u regiji.
Mladi ljudi, koji trenutačno vode ovaj industrijski gigant, imaju viziju izlaska iz postojećeg stanja i vjerujem da će uspjeti.
Istina, uz novu upravu i Nadzorni odbor, koji joj je doista od pomoći, potrebita je i podrška svih struktura vlasti.„/ završen citat /

Dakle, gospođa Ružica se niti jednom svojom konstatacijom ne osvrće na kriminalne i pljačkaške, kao diskriminatorske radnje u firmi svih onih sa kojima je sarađivala i radila, i koji su je i postavili gdje se nalazi, vjerujući jednostavno u mlade ljude. Da li iza njih treba i dalje da stoje ovi koji su nas toliko zadužili i upropastili, poput premijera Nikšića i ministra Trhulja, pa da im još podastre svu neophodnu količinu električne energije po nekim minornim cijenama, a sve godinama stvarane gubitke da stave pod tepih, bar do njihovoga listopadskoga pada.  Svakako je gospođa Ružica negdje i pročitala da se trebaju graditi fabričice i finalna proizvodnja, a nikako izvoz sirovoga aluminija, to bi eto kao članica DF konačno i otkrila toplu vodu, ali zaboravlja naglasiti da će im glavni „mentor„ za realizaciju bilo kakve dalje promjene strukture i izgradnje kapaciteta svakako biti jedini i isključivi  nalogodavac i vlasnik tzv. HDZ BIH i njihov doglavnik Dragan Čović, pa bez obzira što nisu iz istoga svijeta možda gospođa Ružica i nazire određenu koaliciju, jer što bi i došla na poziciju na kojoj se našla i kao kandidat u prestojećem izbornome ciklusu.

Svakako živim u uvjerenju da će moji poštovani Bošnjaci i moji Bosanci znati i  prepoznati sve ove i slične ujdurme, da će se klonuti ove „mutnoetničke„ koalicione ponude i da će se priklonuti svome carstvu, svome narodu, svojoj i našoj državi Bosni, Bosni i Hercegovini i da je sačuvaju od najezde zla velikohrvatskoga i velikosrpskoga apetita i da moje Sarajevo bude istinski glavni grad ove nam države.

tačno.net
Autor/ica 8.8.2014. u 16:06