GOSPODO OPSENICA I BOŠNJAK PODNESITE OSTAVKE

tačno.net
Autor 12.1.2017. u 13:50

GOSPODO OPSENICA I BOŠNJAK PODNESITE OSTAVKE

Ovih dana građani Hercegovačko-neretvanskog kantona moraju kupovati markice za premiju zdravstvenog osiguranja.

Više puta smo upozoravali, a i Skupština HNK nas je odbila, kada smo podnijeli inicijativu da se ta naplata obavlja zakonito. No ni taj nezakoniti namet na džepove siromašnih građana, a koji su po zakonu oslobođeni plaćanja markice, nije bio dovoljan Zavodu zdravstvenog osiguranja HNK, nego su zbog vlastite nesposobnosti tu cijenu povećali za minimalno 1,20 KM po uplatnici.

Obzirom da nisu bili u stanju organizovati vlastiti sistem naplate markica, plaćanje markica su prebacili na sistem putem pošte, a što zbog naplate poštanskih usluga povećava cijenu markice.

U ovim hladnim danima nastaju i velike gužve zbog haosa koji je nastao neadekvatnom organizacijom naplate markica za premiju zdravstvenog osiguranja, a za šta također odgovornost snosi Zavod zdravstvenog osiguranja HNK.

Iz tog razloga pozivamo direktora ZZO HNK, gospodina Radu Bošnjaka i Ministra zdravstva HNK, gospodina Gorana Opsenicu, da konačno jednom i nekada urade nešto za ovaj narod i građane i podnesu ostavke kao moralni čin zbog svega što se događa oko markica za premiju zdravstvenog osiguranja. Osim što je naplata za ogroman broj ljudi nezakonita gospodo, u tišini je zbog nesposobnosti organizacije povećana i cijena. Ostavka je najmanje što možete učiniti.

tačno.net
Autor 12.1.2017. u 13:50