Građani i narode Bosne i Hercegovine

Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor 23.6.2017. u 09:54

Građani i narode Bosne i Hercegovine

Kriminalno mafijaška vlast nas u kontinuitetu pljačka, da li to mi primjećujemo?

Pogledajte ih samo, kako likuju, a sa grbače, nas građana, govore o nekim dobicima u Elektroprenosu, a veoma su skloni trenutnoj „jamadžiji„. Kakvi su to dobici, već sa grbača naših građana, a elektroprenosni sitem, na svim naponskim nivoima, permanentno zahtjeva bolje održavanje. Iole, manje nepogode, posebno sniježni pokrivači, negativno se odražava u prenosnom sistemu, koji istinski nije nikada kvalitetno za to spreman.

 novalic cvijanovic

Veoma je bitno, da je Željka zaposlila svoga sina u ovu firmu, da se premijer i lipicaner SDA elite, pobrinuo za svoju kćerku, a što građani ispaštaju, sa naplatama, doprinosima i razno raznim nametima, njih to ne zanima.

elektroprivreda

Poklopili su stranački i Elektroprivredu BiH, u njoj trguju sa radnim mjestima, a struju prodaju firmi Aluminij, gubitašu od 300 milion KM, tako da su i sami postali neposredni gubitnici.

Koga to u vlasti interesuje, što je i firma Aluminij, kao državni 100 % kapital otuđen, opljačkan i predat na upravljanje, nacionalistima iz HDZ-a, koji provode neviđenu diskriminaciju radnika, nehrvata.

aluminij

Da li to zanima Vladu lipicanera Fadila Novalića i njegovih koalicionih partnera, bitno je raditi netransparentno, pa ako se „vlasi„ dosjete, kako bi to naši stari govorili.

Lažu nas i obmanjuju, uostalom, kao i sve prethodne Vlade, sa svojim kriminalnim, podaničkim i ulizničkim aktivnostima, a sve pod plaštom „boraca za  čovjeka i državu„ ali koju i kakvu?

aluminij

Nije li ih sramota, sada se pojavljivati u Parlamentu, sa tobožnjim akcizama, sa lažnim obrazloženjima infrastrukturne izgradnje zemlje, a silna nam administracija sve proguta.

Da li smo slijepci, moji poštovani sugrađani, da li ste već obavili tehničke preglede i registracije svojih vozila, možete se odmah uvjeriti, koliko i kako drastično rastu razni doprinosi, na ovo ili ono, pa kada nemate dovoljno za svakodnevne namjernice i goli život, zašto bi se onda i vozikali kolima. Na noge opanke i taljige, gurajte i hodite, Bogu ili Allahu se svakodnevno molite, svakako je prisutan i u svim sferama društveno- političkoga života.

Niti liturgije, bogosluženja i džume, nisu više prisutne u nadležnim „Božijim odajama„, već su se njihovi akteri preselili u politiku i vlast,  u svakom pogledu i na svakom nivou i mjestima.

Nadati se boljitku, jer narod i dalje samo stenje, poput gladnih životinja, a građani stežu svoje kajiše, kako im odjeća i ne bi spadala, a oni ostajali gologuzi i opljačkani, od sopstvene vlasti, koju bezumno biraju i glasaju.

Građani i narodi, kakvi smo, takva nam je i vlast, trpite i stenjite do sudnjega dana, jer ništa bolje i ne zaslužujemo.

Smrt fašizmu, sloboda uma i razuma našem narodu ???

Milan Jovičić, mostarski Sarajlija
Autor 23.6.2017. u 09:54