Građani sve znaju i vide, samo…

tačno.net
Autor 4.6.2015. u 11:02

Građani sve znaju i vide, samo…

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el / bivši radnik Aluminija /

DF izjavljuje:“Građani BiH treba da znaju da bi usvajanje ove Uredbe za rezultat imalo nezakonito knjiženje državne imovine na centrale stranaka i destabliziralo parlamentarnu većinu koja se obavezala na provođenje reformi iz njemačko-britanske inicijative„ / citat Komšića / ili…

Narod i građani trebaju mnogo toga da znaju i da na vrijeme reaguju, kako bi počistili i sve tajkune, kriminalce i nesposobnu stranačku vlast. Krajnje je i vrijeme da se pitamo nisu li stranke HDZ i SDA već poodavno poklopili ili rasturili državnu imovinu. Zašto se mi pravimo veći Englezi i od njih samih, da li bolje razumijemo Engleski jezik ili nam sve to odgovara da nas mnogi ne razumiju.

Nije li HDZ već imenovao sve „čistokrvne„ Hrvate u budući Nadzorni odbor Aluminija i neće li uskoro i ozvaničiti oživljavanje te ogavne ratno agresorske tvorevine na ovim prostorima tj. Herceg Bosne.

Nisu li se naši Bošnjaci uljuljkali i uspavali od vremena vezivanja „bratskih zastava„ sa stadiona Koševa sa svojim susjedima, koji su im isto povratili sa svojim nakanama i zlokobnim podmuklim napadima na njih još u zoru  09. maja 1993. godine. Šta to još naši Bošnjaci trebaju da očekuju kao protivuslugu od svojih susjeda, izuzev Telekoma i Elektroprivrede ili možda i Igmana iz Konjica.

Po svoj prilici, kako je krenuo premijer Novalić da rješava mnoge nagomilane probleme očito srlja u propast i apriori sebi veže omču oko vrata ili će mu je veoma brzo i građanstvo ove siromašne i napaćene zemlje istu vezati o neku od bandera njegovoga rodnoga kraja. Očito je da isti nema veze sa realnim sektorom, kako nam je u startu prodavao m..da za bubrege, jer se već deklariše kao totalno nerealan čovjek ili već iskazani „čimbenik„ u vlasti. U ovakvom teškom vremenu, kada građani i posebno naši penzioneri jedva sastavljaju kraj sa krajem, njemu lucidno na pamet dolaze teški snovi o poskupljenju električne energije, vjerovatno građanima ali ne i njegovim „kriminalcima„ iz Aluminija i HDZ-a. Kako već vidimo, isti već svojim pogrešnim potezima dozvoljava tim istim diskriminatorima na nacionalnoj osnovi, koji su već protjerali Srbe iz Aluminija; da konačno i definitivno zagospodare i ostatkom državne imovine u firmi, koju su svi njegovi prethodnici svjesno rasturili. Neće to moći tako, premijeru Novaliću, otrijezni se i na vrijeme se vrati tamo u neku automobilsku industiju koju si definisao kao realni sektor i vozikaj se na četiri točka kako si naučio, bolje je od trenutnoga buncanja po ulicama glavnoga grada Sarajeva jer bi te neki od tih tvojih točkaša mogao i nesvjesno pokupiti sa ulice.

Premijeru Novaliću, prije svega izdaj naloge da se pokupe svi kriminalci iz Aluminija i da se vrati pokradena imovina, kako bi se i mi radnici obespravljeni mogli konačno na neki način obeštetiti. Kako vidimo veoma ste angažovani oko Bosnalijeka, Feroelektra i inih drugih firmi u zemlji, ali morate znati da je u Aluminiju u Mostaru dugogodišnji kriminal mnogo veći u trajanju preko 20 godina. Sada nastojite tako perfidno, laički ili mudro da to sve posušite ili zataškate jednostavno prepuštanjem Aluminija u cjelini agresorskim strukturama HDZ-a, koje su učinile i još uvijek čine svoju nedovršenu postagresorsku nakanu, kao mračne recidive iz cjelovitoga scenarija njihovoga Poglavnika Franje Tuđmana. Uz vašu pomoć, možda to i da ostvare, ukoliko i dalje vaše stranke HDZ i SDA budu i dalje još čvršće vezivale svoje zajedničke zastave na tribinama stadiona Koševa ili u vašoj neposrednoj vlasti i rezidenciji Vlade Federacije.

Kao što vidimo tim vašim nakanama se suprostavlja vaš koalicioni partner u vlasti stranka DF, pa zašto je izbacite, kako bi mirne duše mogli i konačno dovesti Federaciju mi Bosnu i Hercegovinu u totalnu propast na putu bez povratka. Pokušajte, možda vam i uspije, jer nama obespravljenim radnicima i penzionerima i građanima koji neće moći platiti vašu struju i onako su kontejneri sve više na raspolaganju.

tačno.net
Autor 4.6.2015. u 11:02