Herceg Bosna ne postoji, ko to kaže, ko to laže!

tačno.net
Autor 25.12.2013. u 15:37

Herceg Bosna ne postoji, ko to kaže, ko to laže!

Danas je upravo Božić, jedan od velikih katoličkih praznika, koji slave naši sugradjani Hrvati u našem gradu Mostaru i širom zemlje. Na naslovnoj stranici „Dnevnoga avaza„ pročitah  Božični intervju uvaženoga Banjalučkoga biskupa Franje Komarice, koji reče; „ Država se ne gradi na nepravdi„!

Istina je i činjenice dovoljno ukazuju na ovu zaista pametnu i suštinsku tvrdnju uzoritoga biskupa, Bog ga dovoljno dugo poživio, a njegovi istinski vjernici i posebno njihovi moćnici  u vlasti kojima godinama ukazuju povjerenje svojim glasovima, ovu tvrdnju moraju  dobro saslušali i primjenili u svakodnevnom našem društveno-političkome životu i u stvaranju zajedničkih međusobnih odnosa, humanih, tolerantnih, razumnih i poštovanih, upravo u duhu propovjedanja uzoritoga biskupa Komarice.

Posebno mi obespravljeni radnici, posebno srpske nacionalnosti, bivši radnici firme Aluminij iz Mostara, upravo i ovih dana veoma dobro osjećamo i živimo u nepravdi odnosa i ponašanja, kako od strane uprave Aluminija, isto tako i od vlasti Vlade Federacije, sa premijerom Nikšićem i njegovim ministrima. Svjesni smo činjenice da zaista živimo i tavorimo, a posebno što nam je veoma žalosno i smiješno da tražimo neku pravdu u državi koja se temelji na nepravdi.

Kažu i svakodnevno trube, mnogi neupućeni i zlonamjerni vlastodršci, da nema Herceg Bosne, a lažu nas, jer je osjećamo na svakome koraku. Nisu je stvorili samo čimbenici i bojovnici, u činjenju  svojih suludih ideoloških loših nakana, već su je održali i naši diletanti iz vlasti, nesposobni i neprofesionalni kadrovi, ali podanički elementi, koji su sve učinili ili ništa ne činili, kako bi se i svi zakoni i propisi Herceg Bosne utemeljili, saživjeli na ovim prostorima i kako bi prošli mnogi vremenski rokovi za osporavanjem vjerodostojnih akata ili sudskih prijava i procesa. Primjera je mnogo i bezbroj, koji govore u prilog ovih tvrdnji, a naša šira javnost, možda i ne upućena dovoljno ili neizanterosovana za ove prostore djelovanja Herceg Bosne, ne zna da postoji Elektroprivreda HB, da im je vlast premijera Bičalčića i tadašnje Vlade Federacije ustupila i hidroelektranu Mostar i dr. Da postoje šume HB da postoje i mnoge druge institucije Herceg Bosne.

Upravo je i naša firma Aluminij iz Mostara, slika i prilika ove Herceg Bosne. Država BiH ili Vlada Federacije, iako je bio njen državni kapital od 100%, nije 18 godina mogla da riješi njegovu strukturu, nije mogla niti da uđe sa svojim zvaničnim predstavnicima vlasti u tu firmu, a što je i najžalosnije niti je godinama nešto činila da spriječi aminovanje kriminala i pljačke u ovoj firmi i ozvaničenja istoga kod nadležnih sudksih organa na nivou osnovnih i kantonalnih sudova u ovome gradu Mostaru. Dakle, sve je rađeno po principu „Kadija te tuži, kadija te sudi„ dok su naše „hadžije„ po Sarajevu, vjerovatno po principima „tal-sistema„ ćutale, aminovale, potvrđivale, klimale svojim praznim glavama i na taj način gradile nepravednu državu i odnose za nestabilnu budućnost, jar ko je šta jamio, jamio je, ne diraj ti mene neću niti ja tebe, pa kakva nam bude država, ali nikako po „mjeri i dobru čovjeka„. Upravo na primjeru firme Aluminija i njihovih postupaka i sudskih procedura, da li i mimo aktuelnih vlasti iz Federacije, to trebaju odgovoriti premijeri Bičakčić, Branković, Behmen, do Nermina Nikšića i njihovi ministri, jer kako bi se moglo desiti da je primjera radi Aluminij upisan u sudski registar kao dioničarsko društvo 11.11.1997 godine, te da je zakonski rok za poništenje upisa davno istekao. Dakle, sudsko rješenje o upisu Aluminija je pravomoćno i sada bez ikakve mogućnosti za bilo kakvo pobijanje ili osporavanje. Nadalje se moglo desiti, u skladu sa zakonskim propisima HB i županije  ovoga kantona, kod registarskoga suda u Mostaru prezentirana je lista dioničara sa podacima dioničara, na čelu sa kriminalcem i velikim nacionalistom Mijom Brajkovićem i njegovim sljedbenicima. itd.itd. Dakle, sve ovo nam ukazuje da je zaista Herceg Bosna postojala, saživila i da i danas živi.

Upravo na današnji dan kada se analiziraju sve ove prljave radnje, pred zakonima Herceg Bosne, realne su  činjenice, dok nam država tako ohlako krčmi svoj kapital a nas obespravljene radnike, kao jagnjad ostavlja za praznik svojim dželatima i aždajama da nas popapaju i sasvim izbace iz iz svih mogućih rodnih listova firme i njegovih djelatnika, u duhu i stilu svoje fantomske i agresorske tvorevine Herceg Bosne, šta nam drugo i preostaje već čestitati;

Herceg Bosno, neka ti je čestit Božić i svi tvoji nepravedni poduhvati„

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el. / bivši radnik Aluminija /

Mostar, 25.decembar 2013 god.

tačno.net
Autor 25.12.2013. u 15:37