“Hotel Plaza” s Jasnom Žalicom i Admirom Glamočakom u petak u NPM-u

Andrijana Copf
Autor 28.2.2018. u 13:36

“Hotel Plaza” s Jasnom Žalicom i Admirom Glamočakom u petak u NPM-u

Na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar u petak, 2. 3. u 20 sati je predstava “Hotel Plaza” Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka, u kojoj igraju i poznati bh. glumci Jasna Žalica i Admir Glamočak. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM. Sjajnu scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Amra Zulfikarpašić. Predstava na koju se publika redovno vraća – provjerite zašto.

“Hotel Plaza” – tri para, tri priče u jednoj noći u hotelu Plaza u New Yorku. Predstava o prolaznosti, vremenu, starenju, ljubavi; zabavna i duhovita. Podsjeća nas na naše snove i pitanje koje ne smijemo zaboraviti postavljati sebi: Jesmo li sretni? Razmislite, dođite na predstavu, budite sretniji.

Admir Glamočak o predstavi: “U vrijeme teatra velikih koncepata, teatra koji se obračunava sa aktuelnim političkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija “Hotel Plaza”, izvrsnog dramatičara Neila Simona, sa tri priče o ljubavi iz raznih uglova, sa ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da teatar treba i da zabavi, da pomogne pobjeći iz svakodnevnice i ličnih problema, ipak znamo da ćemo bar u jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe. Zaista vrijedni glumci, željni dobre partnerske igre, zaigrani i spremni raditi na sebi, jesu dodatni i motiv i izazov. Mostarski teatarski uposlenici žive za predstavu”.

U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević.

ULAZNICE

Ulaznice za predstave  u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni NPM-a od 9 – 14 sati,  rezervisati na telefon 036/550-128, e- mail: [email protected] ili porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan održavanja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Andrijana Copf
Autor 28.2.2018. u 13:36