IDAHOT obilježen u Mostaru

tačno.net
Autor 17.5.2016. u 15:15

IDAHOT obilježen u Mostaru

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT) od 17. 5. 2005. godine službeno se obilježava u više od 130 svjetskih zemalja. Službeno je priznat od samog Europskog parlamenta. Kao i prošle, i ove se godine IDAHOT obilježio i u gradovima Bosne i Hercegovine.

I u Mostaru je IDAHOT obilježen prigodnom uličnom akcijom koju je organizirala nevladina udruga LibetaMo, jedina mostarska udruga koja se bavi isključivo LGBTI aktivizmom, također i kroz feminističku praksu. Prigodnim naljepnicama, ovaj put s porukama malo humornijeg sadržaja poput „Zar je važno ko je kvir“, „Moj princ je princeza“ ili poruka ljubavi i podrške „Ljubav spaja“, „Mostar podržava“ i dr., čime se ukazalo na potrebu za većom vidljivošću LGBTI osoba u gradu na Neretvi i većim poštivanjem njihovih ljudskih prava. I ove je godine na Starom mostu spuštena zastava duginih boja čime se simbolično skrenula pažnja na Mostar kao grad tolerancije i suživota.

Cijeli mjesec maj/svibanj u Bosni i Hercegovini obilježava se kao Mjesec ravnopravnosti LGBTI (lezbijki, gejeva, biseksualnih, tran* i interseksualnih) osoba.

Tagovi:
tačno.net
Autor 17.5.2016. u 15:15

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija