Igre bez granica sa medicinskim otpadom u Mostaru

tačno.net
Autor 25.6.2019. u 15:58

Igre bez granica sa medicinskim otpadom u Mostaru

Foto: abrasmedia.info

Građani otkrili gdje se nalazi medicinski otpad koji je jutros nestao iz kruga bolnice Bijeli brijeg

Na društvenim mrežama već nekoliko dana objavljuju se fotografije medicinskog otpada koji se gomila u krugovima mostarskih bolnica, što je kako navode građani iz Inicijative “Jer nas se tiče”, dokaz da se do blokade medicinski otpad odlagao na deponiju. I Ljubo Bešlić je, nakon posjete deponiji Uborak, potvrdio kako postoji problem kod razvrstavanja medicinskog otpada.

Jutros je objavljeno kako je medicinski otpad koji je bio u krugu bolnice SKB Bijeli brijeg misteriozno nestao.

Nedugo nakon toga, angažmanom aktivista Inicijative “Jer nas se tiče”,  medicinski otpad uočen je na terenu u blizini Neretve. Otpad je, kako navode, prebačen u toku noći te prekriven zemljom. Nakon što je uočena nova divlja deponija građani su pozvali inspekciju koja je izašla na teren.

Foto: abrasmedia.info

“Brzom intervencijom, ipak smo našli gdje je odloženo medicinsko smeće bolnice Bijeli Brijeg. Nije u Tuzlu, lokacija je opet do Neretve. Pozvana je inspekcija koja je izašla na lice mjesta, vlasnik prostora možda i prevaren, želio je da pomogne da se ukloni komunalni otpad. Zatrpali su ga zemljom za jako kratko vrijeme, ali smo uspjeli razotkriti planove”, izjavio je Fudo Hujdur, jedan od mještana koji živi u blizini deponije Uborak.

Brojne neregularnosti vezane za odlaganje otpada na deponiju Uborak isplivale su nakon što su nezadovoljni građani Mostara blokirali gradsku deponiju.

Građani tvrde da se već godinu dana tu odlaže animalni i medicinski otpad, a kap koja je prelila čašu bilo je odlaganje mulja iz pročistača otpadnih voda.

(AbrašMEDIA)

tačno.net
Autor 25.6.2019. u 15:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija