Izložba grafika Marine Finci i izložba slika Tatjane Milaković

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 09:59

Izložba grafika Marine Finci i izložba slika Tatjane Milaković

U galerijama mostarskog Centra za kulturu, u petak 13. maja 2016. godine u 19:00 sati, biće upriličeno otvaranje dvije likovne izložbe. Mostarskoj likovnoj publici predstavit će se bosanskohercegovačke slikarice Marina Finci – izložba grafika i Tatjana Milaković – izložba slika.

Marina Finci rođena je u Sarajevu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku za grafiku u klasi profesora Dževada Hoze. Magisterij je završila na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu 1988. godine u klasi profesora Boška Karanovića. Učestvovala je na više internacionalnih i domaćih izložbi. Dobitnica je više nagrada i priznanja. Radi na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu. Svojim grafikama predstavila se mostarskoj likovnoj publici, veoma uspjelom izložbom, i u novembru 1999. godine.

Marina FINCI - portert

Slikarica Tatjana Milaković je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1990. godine, a postdiplomski studij na Odsjeku za slikarstvo iste Akademije, gdje je angažovana u zvanju docenta na predmetu Večernji akt.

Tatjana MILAKOVIC - portret

tačno.net
Autor 10.5.2016. u 09:59