Izložba likovnih kreativaca „Likovna zima“ u Mostaru

tačno.net
Autor 11.3.2020. u 09:30

Izložba likovnih kreativaca „Likovna zima“ u Mostaru

U galeriji Muzičkog centra Pavarotti u petak, 13.03. 2020., u 20 sati bit će otvorena izložba radova mladih kreativaca iz Mostara koji su sudjelovali na umjetničkoj koloniji „Likovna zima“ u Američkom kutku Mostar.

Učesnici su inspirirani temom američke pop kulture i umjetnicima koji su ostavili traga u američkoj povijesti umjetnosti naslikali zanimljive radove koji odišu vibrantnim bojama i dočaravaju pop art motive koje su istražili kroz upoznavanje popularne kulture.

Pored radova koji su nastali na zimskom izdanju umjetničke kolonije, bit će izloženi i neki koji su naslikani na ljetnoj likovnoj koloniji u kutku 2019. godine.

Izlagači su učenici završnih razreda osnovne i srednje škole. To su: Luka Marić, Ivana Ćorić, Petar Mihić, Iva Pažin, Lejla Imamović, Medina Dedić, Manuela Kurtović, Nina Kurtović, Petra Međugorac, Ebru Zuhal Gilić, Klara Čutura, Marija Čutura, Helena Vučina, Džana Ćišić i Sara Peco.

Ovaj program u Američkom kutku Mostar, realiziran je uz mentorstvo umjetnica Maje Rubinić i Sabine Maslo, koje će se također obratiti prisutnima na otvaranju izložbe.

Događaj će pratiti i muzički dio u baru Pavarotti centra, gdje će muziku puštati DJ Katoda.

tačno.net
Autor 11.3.2020. u 09:30