Još 7 izvedbi “Mimara”

tačno.net
Autor 12.12.2014. u 12:46

Još 7 izvedbi “Mimara”

Delegacija Centra za dramski odgoj i Mostarskog teatra mladih 1974 vratila se iz Prnjavora i Banja Luke gdje je na prigodnim svečanostima uručila nagrade u povodu 27. novembra – Međunarodnog dana dramskog odgoja, te Nagradu “Mravac” sa 39. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike.

U Prnjavoru je u zgradi Opštine Načelnik Siniša Gatarić priredio prijem na kojem je Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH uručena SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora, te Brankici Radonjić Godišnje priznanje za sistematično uvođenje inovativnih dramsko pedagoških principa u rad sa mladima. Istog dana u Banja Luci je nakon predstave “Rekvijem za ljubav” Goranu Jokiću takođe uručena Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH za višegodišnji rad sa studentima, te Nagrada “Mravac” za dramaturgiju ansamblu predstave “12 zvijezdica” Banjalučkog studentskog pozorišta koju im je dodijelio Žiri 39. Mostarskog teatarskog festivala.

Odmah po povratku ansambl Omladinskog studija eMTeeM – a 1974 započeo je igranje predstave “Mimar” po tekstu Ljubice Ostojić nastalom po priči Refika Hamzića. U predstavi koju je režirao Sead Đulić igraju Merjema Macić, Selma Husnić, Midhad Mašić i Faris Smajkić. U ovom ciklusu igranja predstave od 11. do 16. decembra biće izvedeno 7 repriza. Biće to ukupno 146 izvedbi ove predstave koja je igrana u Aziji, Africi, Americi i Evropi. U nastavku uspješne saradnje sa školama ove izvedbe igraju se za učenike predmetne nastave Osnovne škole “Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” iz Mostara. Predstava se igra na engleskom jeziku.
tačno.net
Autor 12.12.2014. u 12:46