Kamp crtanog filma u Muzičkom centru Pavarotti

tačno.net
Autor 22.2.2017. u 14:39

Kamp crtanog filma u Muzičkom centru Pavarotti

U Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru, pod pokroviteljstvom OSCE-a BiH i Fondacije za kinematografiju, a u organizaciji  KAN-a (Klub animatora Neretva), održat će se regionalni „Kamp crtanog filma Mostar 2017“ (24.02. – 02.03.2017.)

Na kampu će učestvovati 45 predavača i mladih polaznika iz četrnaest gradova Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo,Posušje, Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Visoko, Smederevo,Vranje, Neum, Metković,Stolac, Ston, i Cetinje).

Predavanja tokom Kampa će održati devet priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Tokom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacije, tehniku faziranja, izrade scenografija, kompjuterske obrade i montaže.

Ovo je drugi Kamp kojeg organizira KAN uz partnerstvo sa OSCE-om BiH, a najbolji polaznici prošlogodišnjeg Kampa će imati priliku da učestvuju u izradi dvominutnog crtanog filma.

Već pet godina KAN surađuje sa NAFF-om (Festival animiranog filma u Neumu), te će šestero najboljih polaznika biti gosti NAFF-a 2017.

Svaku večer tokom trajanja Kampa bit će organizovane i otvorene projekcije najboljih filmova sa dosadašnjih Festivala NAFF.

Svečanost otvaranja je u petak, 24.02. u 19:00 sati u prostorijama MC Pavarotti, a zatvaranje Kampa i dodjela certifikata je predviđena za srijedu, 01.03. u 19:00 sati.

tačno.net
Autor 22.2.2017. u 14:39

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija