Komedija proslavljenoga Woodyja Allena na sceni HNK Mostar

tačno.net
Autor 25.3.2019. u 13:45

Komedija proslavljenoga Woodyja Allena na sceni HNK Mostar

Komedija “Sviraj to ponovno, Sam” proslavljenoga redatelja, scenarista i glumca Woodyja Allena bit će odigrana u srijedu i četvrtak na pozornici Hrvatskog narodnog kazalištu u Mostaru, s početkom u 20 sati.

U središtu radnje kazališnog komada “Sviraj to ponovno, Sam” je filmski kritičar Allan Felix, arhetipski šmokljan, simpatični gubitnik, nespretni, anksiozni i brbljivi hipohondar koji s manje ili više uspjeha pokušava prebo­ljeti činjenicu da ga je napustila žena i pronaći novu djevojku.

Zbunjeni Allan ne snalazi se u ratu spolova i uvijek je u gubitničkoj poziciji. On je tip muškarca koji želi biti mačo, želi biti kao Humphrey Bogart kojega gleda u filmovima, i koji se i pojavljuje u njegovim fantazijama te mu daje zastarjele i arhaične savjete, ali zapravo tako unosi toplinu u lik koji dobiva humoristične crte.

Predstavu je režirao Mario Kovač, a u autorskom timu su i Davor Prah, zadužen za vizualni identitet, kostime i scenu te Tomislav Babić, autor glazbe. U predstavi igraju Robert Pehar, Angela Bulum, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret i Nikolina Marić. 

tačno.net
Autor 25.3.2019. u 13:45

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija