Koncertom u Mostaru Sanel Marić Mara najavljuje novi album

tačno.net
Autor 11.1.2015. u 15:04

Koncertom u Mostaru Sanel Marić Mara najavljuje novi album

Nakon nedavnog koncerta pred punom salom sarajevskog Art kina Kriterion, Sanel Marić Mara će nastupiti u svom Mostaru i to u OKC-u Abrašević, u petak, 16.01.2015. godine s početkom u 20.00h.

Riječ je o nastavku koncertne promocije ˝S pričom u lišće i vjetar˝, kojim mostarski muzičar i kantautor s bendom, najavljuje novi album koji bi trebao biti gotov tokom ove godine. Marin novi projekt najavljuju singlovi ”S pričom u lišće i vjetar”, ”Grad”, ”Planine Paname” te ”Kovilje”.


Novi album – muzika na poeziju savremenih pjesnika

Nakon Marinog remek djela, albuma ”Vasduh”, kojim je uglazbio pjesničke klasike Hercegovine i pokupio sve pozitivne kritike u regionu, novi projekt genija iz sjene, kakvim Sanela Marića prozivaju kritičari i muzički sladokusci, nešto je drugačiji. Na novom albumu, Mara radi muziku na tekstove svojih prijatelja, ujedno savremenih pjesnika iz Hercegovine kao što su Marko Tomaš, Mehmed Begić, Nedim Čišić te Goran Karanović.

Pored novih, među pjesmama na nadolazećem albumu će se naći i neke stare stvari koje nisu nikad doživjele kvalitetan audio zapis.


Ljubitelji Marine umjetnosti dolaze iz čitave regije

Nakon velikog uspjeha sarajevskog koncerta, Mara i bend očekuju odličnu atmosferu pred mostarskom publikom, iako je već sad poznato da će ljubitelji melodija ”majstora čežnje” doći i iz drugih gradova BiH i regiona.


˝Stage˝,  je mjesto gdje muzičari, umjetnici svojim nastupom pokušavaju izvući maksimum iz samih sebe, kako bi svoj rad mogli približiti publici koja je svoje slobodno vrijeme odlučila povjeriti baš njima. To povjerenje sam uvijek uzimao kao nešto sveto i nadam se da ćemo ga i opravdati  16.01.2015. u OKC-u Abraševiću, kada ćemo izaći pred domaću publiku nakon dugo vremena ovako s bendom. Ja znam da ćemo mi u bendu dati naš maksimum kako bi i ovaj koncert bio nešto posebno. Vidimo se tada.
– poručio je Sanel Marić.

Na  koncertu u Abraševiću Mara i bend  će premijerno izvesti novu pjesmu ˝Tvoje ime˝,  koju je   napisao pjesnik Goran Karanović.

tačno.net
Autor 11.1.2015. u 15:04