Kriminalna Vlada kontinuiteta!

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 15:02

Kriminalna Vlada kontinuiteta!

Piše:  Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el

Da li se zaista i Vlada premijera Fadila Novalića utapa u kontinuitet  kriminalnih postupaka i radnji na procesu privatizacije firmi sa državnim udjelom kapitala. Kada je firma Aluminij iz Mostara u pitanju, već je i vrapcima na našim krovovima poznata pljačka i sveukupni kriminal, a posebno diskriminacija radnika na nacionalnoj osnovi.

Aluminijski kombinat je bio 100% u državnom vlasništvu, da bi ga slične  kriminogene Vlade i premijeri, od Bičakčića do Nikšića, jednostavno rasparčale i obezvrijedile, te im je još preostalo da se totalno i riješe toga balasta i da istovremeno prekriju sve tragove  pljačkaških najezdi i kriminalno-lopovskih poslova u ovome kombinatu. Prije svega, nikada se nisu angažovali niti trudili da uvedu i zvaničnu revizorsku instituciju u firmu, koja bi analizirala sveukupno stanje, prije i poslije agresije, da utvrde stvarne vrijednosti devastacije firme i da utvrde i neki početni bilans vrijednosti ostatka svih materijalnih vrijednosti kombinata. Na ovaj način sasvim su legalizovali i verificirali sve  nelegalne i kriminalne radnje njenih uzurpatora i osvajača, kriminalce su sačuvali od sistemskih i pravnih procedura gonjenja, a nastali i utvrđeni gubici od četvrtine milijarde maraka ili cca 250 miliona maraka, trebaju da se posuše sa sličnim mahinacijama bilo sa EPHB isto tako u vlasništvu neke države ili sa kriminalcima iz zapadne Hercegovine ili Republike Hrvatske.

Naznačeni iznos od 83,6 miliona maraka vrijednosti preostalih 44% kapitala države, nastoji se nekako još više obezvrijediti i tajkunima iz HDZ-a i Hrvatske cio kombinat prodati za jednu marku, što je istinski moguće u ovoj našoj ojađenoj i obezvrijeđenoj državi, zvanoj Bosna i Hercegovina.

Nas obespravljene radnike ove firme, prije svih srpske nacionalnosti koji smo ostali i bez našeg dioničarskog udjela i bez svih drugih legalnih radničkih prava, ne interesuje više ovaj cjelokupni kupleraj, mešetarenje i postupci i ove kriminogene Vlade Fadila Novalića, već nas interesuje i realizacija odluka i prethodne Vlade Nermina Nikšića, prema kojima se trebalo već poodavno izvršiti obeštećenje naših radnika. Iako, apsolutno nepravično jer su već  dodjeljeni kapital od 44% za ove radnike, tako lopovski i kabadahijski, u dogovoru i sa domaćom vlasti, mafijaši iz menadžmenta Aluminija već podjelio Hrvatima veoma obilatno, Bošnjacima mrvice sa kojima se zadovoljavaju i nama radnicima Srbima ništa. Istina je da se i sudski procesi koji smo pokrenuli u našem pravnom i sudskom sistemu u nedogled rastežu, sudije se mijenjaju iz razloga samo njima znanim, kako se ne bi i konačno došlo do nekih saznanja i pravednih presuda u našu korist.

Upravo i veliki uspjeh Vlade Nermina Nikšića je u tome što je u borbi „za državu i čovjeka„ uspio eleminisati Srbe iz cjelokupne procedure, a uspjeh ove Vlade Fadila Novalića već dokazan i viđen da je sve podario HDZ-u i njegovim agresorskim i mafijaškim kadrovima, ugarao ih je u Nadzorni odbor, promjenio je upravljačku strukturu u Aluminiju i još je preostalo da im podari i ovaj dio preostalog kapitala za neku mizernu vrijednost, a dotle će im isporučivati i jeftinu struju sa leđa naših građana.

Dakle, krajnje je vrijeme sklanjanja kriminalaca, lopova, diskriminatora i mafijaša sa pozicija vlasti, u preostalim proocesima „prihvatizacije„. Nužno je što prije otriježnjenje, ali na vidiku nikakvih povoljnijih i naprednijih snaga, o kojima samo možemo sanjati u našim iščekivanjima i po onoj narodnoj „Lipši magarce, dok trava naraste„ upravo svima nama.

tačno.net
Autor 28.9.2015. u 15:02

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija