Let’s do it Mostar: Budi dio velike ekološke akcije

tačno.net
Autor 13.5.2013. u 09:05

Vijeće mladih Grada Mostara zajedno sa mladim entuzijastima i ove je godine nosioc ekološkog  projekta Let’s do it Mostar, koji će se realizirati u subotu, 18.05.2013. godine.

Let’s do it Mostar je dio projekta Let’s do it BiH,  koji je dio velike globalne ekološke kampanje Let’s do it world. Cilj ove akcije je za jedan dan očistiti što više smeća diljem planete Zemlje i  na taj način dokazati da se zajedničkom snagom djelovanja može utjecati na očuvanje okoliša.

Let’s do it akcija je prvi put u Mostaru održana prošle godine  i prepoznao ju je veliki broj građana koji su za jedan dan očistili nekoliko zelenih površina od ilegalnih deponija smeća.

Generalni pokrovitelj projekta Let’s do it BiH je HT Eronet. Medijski pokrovitelj projekta za BiH je agencija Polis plus, a projekta za Mostar Cinestar.

Na sam dan akcije 18. svibnja očekuje se preko tisuću volontera koji će ukloniti iz prirodnog okruženja što više smeća, te će na taj način pokušati podići svijest i educirati javnost o zaštiti životne sredine.

Na projektu će dan ranije sudjelovati  učenici iz osnovnih i srednih škola iz Mostara, a na dan akcije mnoštvo članova pojedinih nevladinih organizacija.

Svjesni smo da živimo u okolini gdje je ekološka svijest na niskim razinama, međutim ipak je jasno da mladi Mostara žele da utječu na promjenu tih okolnosti , te su zato  opet prepoznali važnost Let’s do it akcije koja će po drugi puta pokazati snagu mladih i želju za životom u čistom okolišu.

Organizatori šalju apel građanima da se pridruže kolektivnom ekološkom djelovanju tako što će se pridružiti čišćenju pojedinih lokacija ili okoliša ispred svojih zgrada i kuća. Da bi svi volonteri bili prepoznatljivi također je potrebno da obuku bijele majce.

Lokacije koje će se kolektivno čistiti su slijedeće i na dan akcije sastajanje je u 10 sati.

-Trimuša i Partizansko spomen groblje (sastajanje ispred partizanskog groblja)– kordinator   Janja Marusic, [email protected]
-Bijeli brijeg (sastajanje na parkingu iznad stadiona) – Ana Marinović, 063 715 389
-Sjeverni logor (sastajanje kod BH pošte) -Salih Mustafić, [email protected]
-Zalik (sastajanje kod Megamarkta) – Alen Jaganjac, [email protected]
-Skakala (sastajanje kod benzinske ”Čule”) -Marina Škobić, [email protected]
-Bunur (sastajanje ispred kulturnog centra kralj Fahd)- Marko Barišić, [email protected]
-Sveuciliste i Strelcevina (sastajanje ispred ekonomskog fakulteta)- Martina Zeljko, [email protected]
-Vukovarska ulica (sastajalište kod benziske)- Muhamed Zahro [email protected]
-Tepa i Park  Aleksa Šantića, (sastajanje u parku) – Ajla Bilkic [email protected]

VIP lokacija je Partizansko spomen groblje, te se tu pozivaju predstavnici vlasti i mediji.

Ovaj projekt zahtijeva dosta posla, dobre organizacije, i puno volje, ali mladi grada Mostara će učiniti sve što je u njihovoj mogućnosti da ovaj projekt što više zaživi te da se akcija provodi svake godine kako bi se uljepšala slika i poboljšala kvaliteta života građana grada Mostara.

tačno.net
Autor 13.5.2013. u 09:05