Likovna izložba „SJEDINJENI U UMJETNOSTI“ u Mostaru

tačno.net
Autor 23.11.2015. u 17:31

Likovna izložba „SJEDINJENI U UMJETNOSTI“ u Mostaru

U subotu 28. XI. 2015. godine, u 19:00 sati u Galeriji mostarskog Centra za kulturu biće upriličeno otvaranje likovne izložbe pod naslovom „Sjedinjeni u umjetnosti“ čiji je autor italijanski slikar Atillio Melato.

Izložbu sa italijanske strane organizira sam umjetnik Attilio Melato iz grada Agna kod Padove (Općina Agna – Padova) na čelu sa gradonačelnikom Gianluca Piva a biće prisutan i Silvio Nardo iz mjesta Montegrotto Terme, počasni građanin Mostara.

Djela su ulja na platnu i kombinirane tehnike. Umjetnik poklanja 24 izložena djela gradu Mostaru, a to je sve u okviru kulturne saradnje Mostara i navedena dva italijanska grada.

Saradnja između Mostara, Agne kod Padove i Montegrotta traje godinama. Osim ovog projekta, obuhvaća i razmjenu mladih Mostara i italijanskih gradova (u delegaciji iz Agna je po tom pitanju don Luca), sportsko-rekreativnu saradnju između klubova biciklista Mostara sa srodnim klubom u taliji (predstavlja ih Paola Moressa), saradnja udruga za nordijsko hodanje (predstavlja ih Nicoletta Bertin).

tačno.net
Autor 23.11.2015. u 17:31