LJUDOVANJE ILI LUDOVANJE!

tačno.net
Autor 14.4.2016. u 10:45

LJUDOVANJE ILI LUDOVANJE!

Foto: Mostarski  „čistokrvni„ Srbi, Golo Dušan i Gatalo Veselin!

Pišem Vama, dragim rođenim Mostarcima, kako bi konačno i shvatili da živite u velikim zabludama suživota i dobrih međusobnih dobrosusjedskih i  međukomšijskih  odnosa, harmonije i ljubavi. Da li je to tako i sami ocjenite ili se uvjerite u isti, ali samo sa istinom, koja je bolna i svako ljudsko biće i treba da boli.

Piše: Mr. Milan Jovičić,

„Ljudovanje„ bi značilo i nešto ljudsko, kada takve emisije ne bi vodili pok. Šagolj sa šagoljicom ili današnji Gatalo sa gatalicom, te im emisije više priliče da se nazovu „Ludovanje„?!!.

Evo, upravo smo u vremenu  rasprava o Mostaru, međusobnih optužbi, raznih  demagoških  retorika, laži i obmana, a  mnogi od vas i nije svjestan šta se to sve krčka u ovoj „mostarskoj kuhinji„.

S obzirom, da sam jedan od rijetkih građana ovog grada, koji hrabro u kontinuitetu, precizno i detaljno čisti svoje dvorište, odnosno stanje u sopstvenom srpskom korpusu, kako bih mogao dalje i preko plota pogledati dvorišta mojih komšija i susjeda,  ukazati im na neke nečistoće koje se trebaju ukloniti.

Uporno ukazujem, o pipcima otrovne hobotnice iz Laktaša, o liku i nedjelu, njihovog guslara tzv. Miće, njegove stranke SNSD i njegovih istomišljenika, koji se ubacuju u život i djelovanje na prostoru Mostara, upravo preko članova svoje stranke i uz javnu i  konkretnu pomoć vjerskih crkvenih vjerodostojnika. Nažalost, povratnička populacija Srba u Mostaru, nadojena je ideologijom „guslara„ iz Laktaša, bez dovoljno saznaja o ratnim zbivanjima u gradu Mostaru i o nedoličnim ponašanjima svojih bivših susjeda. Zato, nije čudno da je i njhova percepcija prema svojim komšijama sasvim pogrešna, a tome doprinosi i ponašanje, upravo, njihovog ideologa Miće i jarana doglavnika iz HDZ-a.

Da redovno ne pratim internet i njegove mogućnosti informisanja i saznanja, a čovjek je bogat koliko je informisan, ne bih nikada saznao za mnoge zakulisne i tajnovite radnje, koje se poput ribarske niti provlače bez mogućih i istinitih spoznaja svakog građanina naše sredine.

Evo, ovih dana aktuelna problematika o ustroju i izborima u Mostaru, poput atomske bombe je eksplodirala i ponovno zaprijetila već viđenim i uticajnim otrovnim gasovima iz otvorene Pandorine kutije.

Ujedinili se Srbi „fol„ a sve sami „dodikovci„- povratnici i crkveni vjerodostojnici i samo su pojačali svoja glasna razmišljanja i sa širim krilima poput Feniks ptice, poletjeli u visine, na osnovama saznanja i sopstvenog doprinosa u agresiji na ovaj grad i na državu Bosnu i Hercegovinu.

Ko je pratio i imao priliku da  posluša emisiju televizije RTRS –a iz Banja Luke, pod nazivom  „Ljudovanje„, iako im više priliči „Ludovanje„, mogao se uvjeriti i spoznati  prikrivene želje i namjere da isti pod plaštom i sospstvene ugroženosti u ovom gradu, iznesu i ukažu na svoje stavove i gledišta. Činjenica, da emisiju vodi dokazani velikosrpski nacionalista, velikog kalibra, Veselin Gatalo, apriori,  dovoljno ukazuje na karakter emisije i sav očekivani otrov koji se treba izliti prema nama, svima u Bosni i Hercegovini i posebno u gradu Mostaru, koji smo se branili od tog istočnog agresora.

Kako izjavi u emisiji njegov gost, predsjednik ujedinjene povratničke populacije i koordinacije Srba u Mostaru, gospodin Dušan Golo, a što mu i prezime govori isti je ogolio i sva razmišljanja i težnje ovdašnjih Srba iz Dodikovog tora, citiram;

„Za Republiku Srpsku je svoj život dalo i 330 Mostaraca„ hopa brate, nisam znao, neka im je i laka njihova ta zemlja i genocidna tvorevina za koju su se borili i ubijali masovno i stravično i svoje komšije.

Podatak me je iznenadio, jer sam se pitao i kakve li to ima veze sa gradom Mostarom i njegovim građanima. Jasno, za neupućene i nema veze, te sama ova informacija bi  mogla i nečujno sa Neretvom proteći do mora i do naše dijaspore, gdje se nalaze hiljade i hiljade i naših građana i rođenih Mostaraca, koji su prognani iz svog grada, da bi ga sada okupirali i nastojali rješavati njegovu sudbinu i mnogi od tih sa ratišta, povratnika i izvršilaca gnusnih radnji.

Dalje , u emisiji, nastavlja taj isti Golo, citiram:

„Replika Srpska se brani sada i u Mostaru, jer je on Dejtonska kategorija ili paket iz Dejtona, te ukoliko bi se on raspakovao, tada bi nužno došlo do raspakivanja  paketa , tzv. Republika Srpska „.

Doslijednije bi bilo, gospodinu Dušanu Golu, da je javno i glasno na televiziji u Banja Luci i izjavio, da se status Srba Federacije i grada Mostara treba braniti u Republici Srpskoj. Zašto bi to trebalo biti nešto bolje Srbima u Mostaru, od Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj! Zašto bi se tražila i ćirilica u Mostaru, a ne dozvoliti i Bosanski jezik Bošnjacima u Republici Srpskoj!

Dakle, grad Mostar je istinski postao i „baba roga„ za Republiku Srpsku. Drugim riječima, poput aveta prošlosti,  ponovo se pozivaju snage učesnika provedbe ideoloških velikosrpskih zabluda na ovim prostorima, u stvaranju velike Srbije, da njihovi „dodikovci„, parlamentarci u Sarajevu i sve snage iz RS stanu na fonu odbrane grada Mostara i statusa njihovih Srba u gradu. Velika je to zabluda i obmana  građanstva ovog  grada, koji istinski i sam mora saznati, kakvi to nam pipci hobotnice iz Laktaša, kroje i žele iskoristiti sudbinu Mostara za svoje ciljeve.

Ne želim se svrstavati u tu srpsku populaciju, sa aspekta razmišljanja i ponašanja kao normalni Srbin, kao istinski sugrađanin za zajednički suživot sa svojim komšijama i susjedima. Status „rezervnog„ Srbina koji nam je dodjelio i „guslar„ i njegov Vladika, neka ide na njihovu dušu, jer ne doprinosi slozi srpskoga roda na ovim prostorima.

Da li smo toliko slijepi i naivni, u  „pajdaškom„  odnosu „guslara„ i „gangaša„ da ne saznamo istinite namjere u obostranoj podršci  stvaranja Herceg – Bosne i očuvanja Republike Srpske. Šta bi to drugo ili drugačije i mogli razmišljati i djelovati agresori sa ovih prostora, ako su im i njihove ideološke zablude bile istovjetne, uzurpatorske i  osvajačke.

Svi naši Srbi, koji su ostali u svojoj domovini Bosni i Hercegovini, u Federaciji i u gradu Mostaru, nisu se uključili u agresorske nakane, izdajnici su svoga roda i danas smo „rezervni„ i neki drugi Srbi, prema ideološkim tumačenjima i „guslara„ iz Laktaša, kao mentora, te njegovih Vladika i popova, koji to blagoslove i podržavaju takve nakaradne stavove i na taj način utiču na podjelu Srba suprotno i našem poimanju ili vjekovnom geslu da, „Samo sloga Srbina spašava„.

Pitajmo se, da li je istinski došlo i do nekog ujedinjena Srba u Mostaru, bez promjene stavova, razmišljanja i konkretnih  čipova  u glavama njegovih tumača i stvoritelja ovakve situacije u gradu Mostaru.

Zato nas ne mogu odvesti daleko niti „gole ili šuplje glave„ samozvanih propagatora lažnog ujedinjenja i dušebrižnika svih Srba u gradu Mostaru.

Dragi moji Mostarci, svjestan sam činjenice da se vama ne mogu prodavati „mu.. , pod bubrege„ ili ispredati  „šuplje priče„.

tačno.net
Autor 14.4.2016. u 10:45