Maja Begtašagić, Kristina Ljevak i Rijad Durkić u žiriju medija 14. “Mostarske liske”

tačno.net
Autor 12.4.2017. u 14:02

Maja Begtašagić, Kristina Ljevak i Rijad Durkić  u žiriju medija 14. “Mostarske liske”

Da festivali nisu samo predstave nego i druženje, smijeh i zabava, odavno je dokazao Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”, koji će se u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru održati od 22. do 29. aprila / travnja 2017.

U programu festivala je osam predstava (sedam u konkurenciji i jedna u čast nagrađenih). O najboljim predstavama festivala odlučuje stručni žiri koji će raditi u sastavu: režiser, producent, scenarist Ademir Kenović (predsjednik), glumica Vedrana Seksan i režiser Elmir Jukić. Odluku o najboljoj predstavi donosi i žiri medija, koji će ove godine raditi u sastavu: Maja Begtašagić (predsjednica), Kristina Ljevak i Rijad Durkić.

MAJA BEGTAŠAGIĆ (predsjednica) urednica je emisije iz kulture “Sedmica” koja se emitira od 2002. godine na Federalnoj televiziji. Dobitnica godišnje nagrade u kategoriji TV novinarstvo 2012. godine koju dodjeljuje Društvo novinara BiH. Radila u Informativnom programu, zatim reportaže i dokumentarne emisije. Živi i radi u Sarajevu.

KRISTINA LJEVAK, završila je studij Komparativne književnosti i Visoku školu novinarstva Media Plan. Bila je dugogodišnja novinarka i urednica u Redakciji za kulturu Federalne televizije. Trenutno je glavna i odgovorna urednica Urban magazina i Bosanske vile te urednica u Izdvačkoj kući Buybook. Posvećena je afirmaciji nezavisne kulture i umjetnosti u Udruženju Zvono, saradnica je brojnih organizacija čiji rad je fokusiran na ljudska prava, borbu protiv diskriminacije i njegovanje kulture sjećanja. Feministica je i LGBT aktivistica.

RIJAD DURKIĆ diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu Džemal Bijedić, društvenim aktivizmom i novinarstvom bavi se više od petnaest godina. Veliki ljubitelj teatra, posljednjih godina piše o njemu. Novinar je portala Klix.ba.

U žiriju publike su Nada Dalipagić (predsjednica), Katica Omanović i Ilda Kero.

Sve predstave počinju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. Dobrodošli na dane smijeha!

PROGRAM:

  • “Gospođa ministarka”, Bosansko narodno pozorište Zenica (subota, 22. 04.),
  • “Malo blago”, Gradsko pozorište Jazavac, Banja Luka (nedjelja, 23. 04. 2017.);
  • “Jedan sluga, dva gospodara”, Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb (ponedjeljak, 24. 04. 2017.),
  • “Zbunjoza” / Perplex, PlayDrama i Gradsko kazalište mladih Split (utorak, 25. 04. 2017.);
  • “Demokracija” Zijaha A. Sokolovića, TheArto – Udruga Riječi / Prave / Predstave, Zagreb – Yugoart, Beograd (srijeda, 26. 04. 2017.);
  • “Buzdovan”, Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića, Kruševačko pozorište, Kruševac, Srbija (četvrtak, 27. 04. 2017.);
  • “Odumiranje međeda”, Narodno pozorište Mostar (petak, 28. 04. 2017.)
  • “Stari klovni”, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenija (subota, 29. 04. 2017.), u čast nagrađenih.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po sljedećim cijenama: 10 KM cijena jedne ulaznice za predstavu, a cijena paketa ulaznica (za svih osam predstava festivala) je 50 KM.  Prodaja se vrši na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, a rezervacije na broj 036/ 550 – 128, mail: [email protected] i porukom u inbox na FB stranici Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor 12.4.2017. u 14:02