Manje nepravilnosti na izborima u Stocu, pokušali iznijeti i fotografirati glasačke listiće

A.B.
Autor 19.2.2017. u 11:07

Manje nepravilnosti na izborima u Stocu, pokušali iznijeti i fotografirati glasačke listiće

Tokom izbornog procesa u Stocu, gdje se danas održavaju ponovljeni izbori, zabilježene su manje nepravilnosti. Naime, birači su pokušali iznijeti i fotografirati glasačke listiće.

Kako je za Klix.ba izjavio član strateškog odbora koalicije “Pod lupom” Vehid Šehić koji se danas nalazi u Stocu i prati izborni proces, zabilježena su dva slučaja nepravilnosti prilikom glasanja.

“Prvi slučaj je evidentiran kada je jedan birač pokušao iznijeti prazan glasački listić pa ga potom vratio, a drugi slučaj je zabilježen kada je birač pokušao fotografirati glasački listić. Oba slučaja su evidentirali posmatrači angažirani na izbornom procesu u Stocu”, kazao je Šehić.

Dodao je kako osim navedenih slučajeva, izbori u Stocu protiču u normalnoj atmosferi, bez većih nepravilnosti.

“Ovo je samo dokaz da se ozbiljnim pristupom prilikom organizacije izbora, situacija može odvijati dobro. Ovako je trebalo biti i 2. oktobra prošle godine i za mnoge stvari se preventivno reagirati, jer smo i prije izbora imali uzavrelu političku situaciju”, istakao je Šehić iz koalicije “Pod lupom”.

Građani Stoca danas za načelnika biraju između dva kandidata koliko im je ponuđeno na glasačkim listićima, a u razgovoru su nam otkrili da samo politika pred izbore “zamuti situaciju” te da bi sve bilo drugačije da se pita volja građana.

Podsjećamo da se izbori u ovom hercegovačkom gradu nisu mogli sprovesti 2. oktobra prošle godine jer su prekinuti nakon nekoliko incidenata. Tada je s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac skinut Salmir Kaplan.

klix.ba

Tagovi:
A.B.
Autor 19.2.2017. u 11:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija