“Maslinova grana” u Bileći

tačno.net
Autor 22.12.2017. u 10:54

“Maslinova grana” u Bileći

Večeras će sa početkom u 19,30 sati na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarski teatar mladih izvesti 91. reprizu predstave “Maslinova grana”. Radi se o predstavi koju su mladi ljudi iz Omladinskog studija eMTeeM – a sa svojom voditeljicom Amrom Prutina prije nekoliko godina napravili kao svoj odgovor na društvo podjela u kojem žive. Svojevrsni je to krik pobune, ali i nada da može drugačije i bolje. Oni nadu nude svojom predstavom.

A već sutra isti ansambl putuje u Bileću gdje će u Domu kulture “Jefto Dedijer” sa početkom u 10,00 sati, za tamošnje omladince biti izvedena ista predstava. Nakon izvedbe zajedno sa publikom biće posađeno drvo masline, masline simbola mira. Potom će početi zajednička radionica o osnovama forum teatra u okviru koje će biti kreirani mali forum programi koje će kasnije mladi iz Bileće uvježbavati i sa njima se u drugoj fazi predstaviti u Mostaru. Naravno vodiće se razgovori o budućoj saradnji te biti predstavljena izložba o ovakvim aktivnostima u drugim sredinama.

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta “Maslinova grana” što ga finansira Ambasada Švicarske u BiH. Ove aktivnosti već su održane u Gacku, a u narednom periodu “Maslinova grana” putuje u Trebinje, Ravno, Neum, Čapljinu, Ljubuški, Posušje, Grude i Mostar.

tačno.net
Autor 22.12.2017. u 10:54

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija