Mefistovski postupci i zablude

Mefistovski postupci i zablude

Uoči izbora, upravo, intezivno iz davno otvorene „ pandorine kutije„  izviru nam đavolije ili demonske poruke, poruke zlobe, zla i mržnje.

Danas je petak 05. oktobar, da li je „crni petak“ ili ne, kako kome, dva dana prije izbora.

Lično mi je bio srećan dan, jer je legla, ova naša mjesečna „crkavica„ tzv. penzija, koja je, mora se priznati redovna sa isplatom, a koliko je dostatna i rastegljiva, za nas većinu penzionera, pitanje je diskutabilno.

Međutim, kako je ovo pred izborni period, nikako se nije mogla mimoići i naša brojna, penzionerska glasačka mašinerija, nas preko 400.000 penzionera ili glasova.

Direktnom poštom, kako to piše na koverti, na moju adresu dolazi pismo, premijera Vlade Federacije, gospodina Fadila Novalića. Moram priznati, da mi  se odmah zamantalo od raznih pomisli, kakva li je to moja personalna ličnost, da mi iz kabineta Premijera dolazi, bilo kakva poruka.

U prvi trenutak sam pomislio, da se, uvaženi Premijer, ipak udostojio, da mi ponešto odgovori na planetarnu pljačku, državne imovine u firmi Aluminij i diskriminaciji radnika, nehrvata, u vezi naše borbe i zahtjeva, već pune 23 godine.

Posebno, znajući, premijer Fadil Novalić i njegovi ministri, koje su sve ustupke HDZ-u činili, u totalnoj  predaji Aluminija, njihovoj upravi, a diskriminacija radnika, Bošnjaka i iznad svega radnika srpske nacionalnosti, koji nisu dobili niti jednu dionicu, te su kao nepoželjni, poput pasa, kako je i pisalo na ulazu u firmu, ulaz nam je uvijek bio zabranjen.

Činjenice govore, da je premijer Fadil Novalić sve ovo naslijedio od svih prethodnih premijera, od Bičakčića, preko Nikšića do svoje Vlade i ministara. Njegov prethodnik i premijer Nermin Nikšić, kao borac za „čovjeka i državu„, takav im je slogan bio, protjerao je sve Srbe iz Aluminija i u dogovoru, sa najvećim kriminalcem i lopovom, nacionalistom, Mijom Brajkovićem, radnicima Srbima je dodjelio „duplo golo„.

Taj isti Nermin Nikšić, sada postavlja neka nebulozna pitanja i Bakiru Izetbegoviću, ali ni riječi o njegovim prljavim rabotama u vezi diskriminacije ovih radnika i pljački imovine u Aluminiju.

No, ništa neobično, znajući da im je „babo„ ostavio u amanet, predaju Aluminija Hrvatskoj i Franji Tuđmanu, kao njihov strateški interes, zašta je i odlikovan. Aferim Bošnjaci!

AP

Dakle, ovoga puta, da se vratim na pismo, koje mi je uputio  Premijer, ništa od  svega ovoga, već u duhu predizborne kampanje, lukavo, cinično i na perfidan način, Fadil Novalić, demagoški i veoma lažno iznosi svoje zasluge za usvojeni zakon penzionog sistema, kao i navodno poboljšanje uslova i standarda penzionera u narednom periodu. Čista je  farsa i obmana, sa ciljem, upravo uoči izbora, da nama penzionerima, glasačkoj mašineriji od preko 400.000 glasača, stavi do znanja, da je on i njegova stranka SDA, još uvijek aktuelna i da su im veoma poželjni glasovi penzionera.

Crno, da crnje i ne može biti, upravo, na današnji dan i ovaj „crni petak„  što je jedan od „mefistovskih đavolovih postupaka„.

Istoga dana, u dnevnoj štampi, čitam i sljedeću informaciju, APEL mostarske intelektualne zajednice; 

Prema zahtjevu i uputama HDZ-a i čelnika Dragana Čovića, njihovog samoproglašenog akademika, sopstvene HAZU iz Mostara, svojim akademicima, profesorima i predstavnicima kulturnih institucija, kako stoji u apelu, da Hrvati trebaju i moraju birati svoje predstavnike, u svim tijelima vlasti u BiH.

Dakle, ništa novo, đavolski postupci, koje smo već dobro upamtili, u mnogim nastupima, ovoga kandidata „ čistokrvnog„  Hrvata, za „crno„ Predsjedništvo BiH, ukoliko se i dogodi.

Da se zaključiti, da i ovim visokim intelektualcima, pojam građanina ništa ne znači, jer su im bitni samo „čistokrvni„  Hrvati.

Crno nam se piše, ako bi nam se ovakav  izborni scenarij zaista i dogodio, uz orkestar orguljaša i guslara iz Laktaša, da od silne miline, nećemo trebati ni spavati, već se moliti Bogu i Allahu, za spas naših duša.

Upravo je i Dragan, ovih dana, uz kahvu, u svome uredu u Mostaru, molio, reisa Huseina ef. Kavazovića, da i sam izusti, njegove misli, sve u duhu pred izborne kampanje, što je isti i prihvatio za dobrobit HB i dobrih odnosa SDA i HDZ-a.

Kako je danas,  napomenuh, za mnoge i „crni petak„ zajednički će mo iščekivati,  za par dana, vjerovatno i još crnju nam budućnost, ako ne budemo, istinski, mislili svojom glavom.

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija