Mesihović: Samo radom mladi BiH mogu izaći iz dvadesetogodišnje agonije nacionalizama

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 10:34

Izdvajamo

  • Njegova želja je da se krene s tehnološkim napretkom u savremenom željezničkom saobraćaju u BiH, što je njegov fah i zanimanje, planirajući pokretanje proizvodnje u BiH novih modernih vlakova čime bi se doprinijelo zapošljavanju mladih, bržem napredovanju i evropskim standardima te pokušati izaći iz dvadesetogodišnje agonije nacionalizama, korupcije i zaostalosti čemu su krivi oni koji sebe nazivaju političarima i vlasti u BiH.

Povezani članci

Mesihović: Samo radom mladi BiH mogu izaći iz dvadesetogodišnje agonije nacionalizama

Mag.ing.saobr. Alija Mesihović, 74-godšnji Mostarac koji od svoje 26. godine živi i radi u Kanadi, obratio se građanima Mostara koji već 119 dana protestiraju na Španskom trgu u Mostaru, podržavajući ih da istraju do ispunjenja njihovih zahtjeva.

mesihovic2

mesihovic1

A. Mesihović na protestima u Mostaru

Mesihović je naglasio važnost angažiranja mladih ljudi koji bi svojim inicijativama doprinijeli progresu a koji je toliko potreban BiH. Njegova želja je da se krene s tehnološkim napretkom u savremenom željezničkom saobraćaju u BiH, što je njegov fah i zanimanje, planirajući pokretanje proizvodnje u BiH novih modernih vlakova čime bi se doprinijelo zapošljavanju mladih, bržem napredovanju i evropskim standardima te pokušati izaći iz dvadesetogodišnje agonije nacionalizama, korupcije i zaostalosti čemu su krivi oni koji sebe nazivaju političarima i vlasti u BiH.

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 10:34