Miki Trifunov u ponedjeljak Narodnom pozorištu Mostar

tačno.net
Autor 23.11.2016. u 11:33

Miki Trifunov u ponedjeljak Narodnom pozorištu Mostar

Foto: Irfan Redžović

U Narodnom pozorištu Mostar u ponedjeljak, 28.11. u 20 sati ugostit ćemo čuvenog sarajevskog glumca Miodraga Mikija Trifunova.

“Čast nam je da na godišnjicu pokretanja pozorišta 28. novembra na našoj kamernoj teatarskoj sceni Studio 64 ugostimo Miodraga Mikija Trifunova, barda bh. glumišta. Ovom prilikom on će odigarati svoj petski performans Svjedok, koji se sastoji od govorenja poezije velikih kako domaćih i tako svjetskih pjesnika. Smatramo da su ovakvi sadržaji tekako potrebni našem Pozorištu i da je publika željna ovakvih sadržaja. U vremenu u kojem se gubi osjećaj za riječ, osjećaj za lijepu riječ, važno je da barem na sceni nastavimo da njegujemo važnost i poetski naboj jezika”, kaže umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić. Glumac Miki Trifunov govori poeziju najpoznatijih domaćih i svjetskih pjesnika: Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta… Napominjemo da su u “Studiju 64” samo 64 mjesta, pa svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta radnim danima od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave i od 18 sati. Rezervacije se vrše porukom na inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, na mail [email protected] i na brojeve telefona 036/550-128 i 550-470.

tačno.net
Autor 23.11.2016. u 11:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija