Mišo Marić: Dok god ima bar dvoje vas ovdje, ima nade za ovaj grad

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 01:59

Mišo Marić: Dok god ima bar dvoje vas ovdje, ima nade za ovaj grad

Foto: Š.G.

123 dana protestiraju građani Mostara na Španskom trgu. U nedjelju im se pridružio, podržavajući ih i bodreći da istraju, legendarni, dragi pjesnik i posljednji romantik na svijetu, Mostarac Mišo Marić.

misomaric2

Mišo Marić među građanima koji protestiraju na Španskom trgu u Mostaru

“Ja sam daleko. Ja sam prisilno daleko… O tome sam jučer govorio na 7. kongresu Svjetskom Savezu Dijaspore BiH u Sarajevu.  Imali smo sjednicu u Parlamentu, u Plavoj sali gdje su bili i bh ministri. Rekao sam im: Čim iziđem sada nosim pantalone u  kemijsku čistionu da skinu peksinluk koji sam pokupio ovdje… 

Ja sam došao ovdje kao krajiško siroče, ovaj grad me udomio, pomogao mi da odrastem i izrastem u čovjeka. Sve što sam poslije bio trebam zahvaliti ovom gradu. Ja se nisam rodio u ovom gradu, ja sam “došlo”. Ali sam se istinski trudio da se ovom gradu odužim, da pošteno platim svoju stanarinu. Ali dobrota se ne može platiti. Pokušavao sam da živim po zakonima ovoga grada kako su naši stari vijekovima živjeli, u dobroti, u razumijevanju, u toleranciji, u komšiluku.

Vama ne znači mnogo ali da znate da sam i ja s vama. Ja vjerujem i imam nade za ovaj grad, dok god ima bar dvoje vas ovdje. Neka vam je sve sretno….

Davno sam zapisao: Mostarska nikada nije bila prva ali jeste uvijek bila posljednja”, rekao je Mišo na kraju svoga obraćanja. Ispraćen je burnim aplauzom, zahvalnošću i iskrenim divljenjem građana koji svakodnevno protestiraju u Mostara.

ms3

Humanost Mostaraca

U Mostaru, na platou ispod Starog mosta, u nedjelju se održao i humanitarni party – akcija  Mostar Maglaju – Domestos party u organizaciji  akcije “Iz ruke u ruku” Nermina Mehića  i kluba skakača u vodu “Mostari”.  Za ulazak na party potrebno je bilo donijeti bar jedan Domestos proizvod.

lovacinermin

U okviru programa klub skakača u vodu “Mostarci”  izveo  je 3 tradicionalna skoka sa Staroga mosta uz muziku i oduševljenje prisutnih koji su pristizali donoseći Domestos proizvode.

Sakupljeni Domestos proizvodi će biti distribuirani u poplavljena područja općine Maglaj.

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 01:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija