Mostarska poruka za SDA

tačno.net
Autor 12.9.2014. u 11:02

Mostarska poruka za SDA

Foto: StarMo

MOSTAR – U mostarskom Sjevernom logoru  je svečano otvorena novoizgrađena zgrada Osnovne škole „Zalik“, u čiju je gradnju i opremanje uloženo 4,1 miliona maraka, od čega je Grad Mostar osigurao 3,2 miliona KM, a ostatak Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK. Svečanom otvorenju nove zgrade prisustvovao je veliki broj zvaničnika, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović (SDA).

Dok je trajala svečana ceremonija, na tribini ispred nove zgrade škole, predstavnici nezadovoljne grupe mladih iz Mostara, istaknuli su transparent s natpisom „Prodali ste Mostar“. Transparent im je policija uz prijetnju krivičnim gonjenjem oduzela prije nego što su zvanice izašle vani.

086eeffc19b070bec91fe83368029af9_L

To nam je potvrdila Merima Gosto, predstavnica ove grupe, kazavši da je poruka s transparenta bila je upućena Izetbegoviću i SDA-u.

– Ti ljudi su diktatori i SDA je organizacija koja nas uništava na svaki mogući način. Htjeli smo da ukažemo da imaju obraza doći pred same izbore da otvaraju školu ovdje, a šta je s onom djecom u RS, koja nemaju pravo da izučavaju svoj bosanski jezik i zašto tamo ne pokazuju svoju dobronamjernost. Došli su ovdje gdje mogu prodavati priče. Ovo je samo dio predizborne kampanje – kazala je Gosto, koja je Izetbegoviću i SDA-ovcima dok su izlazili iz škole doviknula: Izdajice!

(Vijesti.ba)

tačno.net
Autor 12.9.2014. u 11:02