Može li „Aluminij biti ratni plijen”?

tačno.net
Autor 30.12.2014. u 15:10

Može li „Aluminij biti ratni plijen”?

Citat iz avgusta 1997. godine

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el.

Šta je na svečanom otvaranju 1997. godine rekao predsjednik  Federacije i „Herceg Bosne „Vladimir Šoljić:

 v

Sl.Moja fantanzirajuća, famozna i virtuelna tvorevina „Herceg Bosna„

„Najteža bitka je dobivena zahvaljujući našim bojovnicima koji su ne štedeći sebe obranili ovaj kombinat i omogućili da mi danas možemo raditi ovo što radimo„ / završen citat /.

Poglavnik i „ otac lijepe njihove„ Franjo Tuđman, bio je na otvaranju ovoga kombinata i nalazio se upravo između ova svoja dva doglavnika, Vladimira Šoljića i Mije Brajkovića. Tom prilikom je i posebno naglasio, iz njegovoga scenarija agresije na Bosnu i Hercegovinu, grad Mostar i kombinat Aluminija u kojem se i našao:

„Upravo smo i ostvarili naš zacrtani san da ovaj naš strateški interes bude i osvojen i da Aluminij u Mostaru bude naš hrvatski. To su ostvarili naši bojovnici i vi svi zajedno, te vam čestitam na tome„ /citat završen /.

t

Sl. „Otac lijepe njihove„ i kreator scenarija agresije na BiH i grad Mostar!

Upravo i nastupa njegov glavni doglavnik, veliki mafijaš i diskriminator na nacionalnoj osnovi, budući direktor opljačkane firme i tvorac cjelovite pljačke državne imovine i uzurpator svih radničkih prava u firmi koju su stvarali i u kojoj su ostvarivali egzistenciju sopstvenu i svojim porodicama. Isti drznik, bez obraza i srama na otvaranju kombinata izjavljuje:

b

Sl. Najveći kriminalac, diskriminator i uzurpator, kojega Uskoci i Poskoci još nisu pronašli!

Aluminijski kombinat se ponovo pokreće za interese samo jednoga naroda i postrojbi HVO-a„ /citat završen /.

U prilog ovoj tvrdnji upravo i govore svi naredni pokazatelji i događanja u firmi Aluminij, da se tada oko 45o zaposlenika, trenutno nije nalazio niti jedan Bošnjak ili Srbin, iako su oni uglavnom i predstavljali u predratnome periodu visokostručni kadar školovan u Francuskoj kod firme Pechiney, u Holandiji i Njemačkoj kod firme Siemens. Stoji i neoboriva činjenica da je tada i na ulazu bio ispisan grafit sa riječima „Srbima i psima ulaz je zabranjen„  a poslije događanja i njihovoga napada na Bošnjake 09. maja 1993. godine, na istome tome grafitu je dodato „ Srbima, psima i Bošnjacima, ulaz je zabranjen„. Iako isti, sada negiraju i pokušavaju sa migracionim elementima i recidivima NDH iz Australije, Argentine i odakle sve ne da ospore ove natpise i sl. Međutim, činjenice su neoborive da su isti uzurpatori, nacionalisti i mafijaši apsolutno zabranili pristup firmi i državnim organima i predstavnicima državnih institucija, osporavajući i totalno državno vlasništvo nad imovinom u iznosu od 100% kapitala.Svaka dalja priča u firmi i oko firme, godinama od Dejtona do današnjih dana poznata je i vrapcima na granama, našoj javnosti i svijetu.

Međutim nesluh, nerad i često i podanički i poltronski odnos naših predstavnika u vlasti, redom od svih premijera i do čelnika političkih uticajnih stranaka, čineći nedopustive političke kompromise i ništa ne čineći, ovi „čimbenici„ i mafijaši su u duhu svojih proklamovanih zakona Herceg Bosne u kontinuitetu pljačkali  i prisvojili ovu državnu i radničku imovinu. Ostaje im još mogući strujni udar i da konačno i definitivno dobiju na poklon „državnu babovinu„ sa najjeftinijom cijenom električne energije, kako bi i dalje lažno lansirali u svijet svoga „Hercegovačkoga diva„ na staklenim nožicama i sa svojim miševima.

 

tačno.net
Autor 30.12.2014. u 15:10