MUP i Tužilaštvo da ispitaju incident u Stocu i sankcionišu Marijanovića

tačno.net
Autor 18.4.2017. u 14:42

MUP i Tužilaštvo da ispitaju incident u Stocu i sankcionišu Marijanovića

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca Armije RBiH Stolac i demobilisani borci Armije RBiH iz Stoca najoštrije osuđuju incident koji se u petak dogodio u stolačkom naselju Krajšina.

Krajnje je kukavički i neljudski da se na siledžijski način demonstriraju nasilje i prijetnje kako je to učinio izvjesni Hrvoje Marijanović koji je otkrivao svoj pojas da bi pokazao zadjenuti pištolj pred našom sugrađankom Mirsadom Medar.

Poručujemo Marijanoviću i sličnim Hrvojima da se više nikada nisu usudili da pomisle uznemiravati majke naših poginulih saboraca i najčasnijih sinova ove države.

Zahtjevamo od MUP-a HNK da istraži i procesuira ovaj slučaj i ozbiljni incident te ga proslijedi na dalje postupanje pravosudnim institucijama naše države.

Vjerujemo da će nadležne pravosudne i policijske institucije riješiti što prije ovaj slučaj u protivnom bit ćemo prinuđeni da se sami organizujemo i pružimo ako treba i fizičku zaštitu majkama naših saboraca koji su dali svoje živote za slobodu Bosne i Hercegovine.

Prošlo je vrijeme nasilja i prosipanja sile prema nezaštićenim ženama i djecom i Hrvojima i njemu sličnim poručujemo da ovo nije 1993.godina.

tačno.net
Autor 18.4.2017. u 14:42