“Murlin Murlo” u Lutkarskom pozorištu Mostar

tačno.net
Autor 2.4.2015. u 11:29

“Murlin Murlo” u Lutkarskom pozorištu Mostar

U četvrtak 09.04.2015 i u nedjelju 12.04.2015. godine u Lutkarskom kazalištu Mostar sa početkom u 19.30h gostuje predstava za odrasle “Murlin Murlo”.

Predstava prati četvero mladih ljudi u jednom malom mjestu – mladoj i neobičnoj djevojci Olgi (Angela Bulum), Mihail (Bojan Beribaka/Dominik Bajo) koji tuče svoju trudnu ženu; njezinoj sestri Ini (Snježana Martinović), koja je mlada ostala udovica, a tijelo njezinog muža nikad nije pronađeno i mladom Alekseju (Boris Marić), podstanaru iz Lenjingrada.
Svi su besciljni, u iščekivanju smaka svijeta koji je poznati prorok najavio na radiju, svatko od njih imao (i ima) barem jedan svoj osobni ‘smak svijeta’, čekaju izbavljenje, bilo u odlasku iz tog mjesta, bilo u samom potresu.

“Murlin Murlo” jedan je od najpoznatijih tekstova modernog ruskog dramatičara Nikolaja Koljade. Koljada je rođen 1957. godine i vrlo je plodan dramski autor – napisao je preko 50 drama. Djela mu se izvode na pozornicama širom svijeta, od Amerike, Europe do Australije i Azije.

Režija : Snježana Martinović
Igraju : Angela Bulum, Snježana Martinović, Boris Marić i alternacije Bojan Beribaka i Dominik Bajo.

Ulaznice se mogu kupiti prije početka predstave na ulazu Lutkarsko Kazalište Mostarskog kazališta Mostar po cijeni od 10KM (za studente, penzionere i učenike srednjih škola karta je 6KM).

Predstava nije namijenjena za osobe mlađe od 15 godina.

Tagovi:
tačno.net
Autor 2.4.2015. u 11:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija