Nagrada prije premijere

tačno.net
Autor 13.5.2015. u 10:47

Nagrada prije premijere

Po povratku iz Gračanice, gdje je Dječiji studio Mostarskog teatra mladih 1974 nastupio sa predstavom „Alisa“ rađenoj po motivima bajke „Alisa u zemlji čuda“ Omladinski studio eMTeeM – a 1974 gostovao je u Stocu. Tamo je u okviru projekta „Kraj prošlosti“ izvedena, na otvorenoj scen, i predstava „Maslinova grana“. Bilo je to 55. izvođenje ove predstave koja svjedoči o našoj stvarnosti i želji mladih ljudi da žive u boljem društvu i budu pokretači promjena. Predstava je pobudila veliko interesovanje i dobila konkretne ponude da bude izvedena u više gradova širom Bosne i Hercegovine, te škola u Hercegovačko – neretvanskom kantonu.

Predstavu je režirala Amra Prutina, a igrali su Anela Bašić, Sanita Bašić, Iman Dilberović, Ajla Hodžić, Ali Kamer Aksoj, Alem Neziri, Midhad Mašić, Faris Količić i Adis Sandžaktar.

Nakon ovih gostovanja u završnoj fazi su pripreme za premijeru već na 18. Festivalu dječijeg teatra BiH izvedene predstave „Alisa“. Valja istaći da je Nagrada za primjenu novih teatarskih formi u dječijem teatru dodijeljena predstavi na ovom festivala potvrda eMTeeM – ovog istrajavanja na pomicanju granica umjetnosti teatra.

tačno.net
Autor 13.5.2015. u 10:47