Nagrade za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 12:09

Nagrade za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH

U povodu 27. marta – Međunarodnog dana dramskog odgoja Centar za dramski odgoj dodjeljuje slijedeće.

NAGRADE

Nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

– Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za višedecenijsko profesionalno bavljenje teatrom djece i mladih, ali i teatrom za djecu i mlade što je rezultiralo dobrim predstavama, ali i odgajanjem brojnih generacija buduće pozorišne publike, kao i dramskih i drugih umjetnika.

– Mostarski teatar mladih 1974 za četrdesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini.

Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini

– Studio lutkarstva Sarajevo za dugogodišnju misiju širenja ideje lutkarstva i promicanje autentičnog lutkarskog izraza u Bosni i Hercegovini.

– Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ OO Prnjavor za promociju visokih pedagoških standarda u dramskom radu i formiranje pozorišne publike u svom gradu, što je rezultiralo osmišljenim repertoarom na zavidnom umjetničkom nivou i vjernom publikom.

– Dramska grupa nižih razreda „Sedme osnovne škole“ (I-IV) Blažuj- Ilidža za desetogodišnji predan rad i osnaživanje djece da u dramskoj fikciji bolje upoznaju svijet u kojem žive i odrastaju u bolje ljude.

– Goran Jokić iz Banja Luke za dugogodišnje nesebično sijanje sjemena dramsko – odgojnog rada među studentima, članovima Banjalučkog studentskog pozorišta.

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini

– Ivana Milosavljević iz Tuzle za režiju predstave „Antigona“ Opće gimnazije KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla.

– Senada Milanović iz Bugojna za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

– Brankica Radonjić iz Prnjavora za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Čestitamo.

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 12:09