Najmlađi eMTeeM – ovci donijeli u Mostar dvije nagrade

tačno.net
Autor 14.5.2018. u 10:14

Najmlađi eMTeeM – ovci donijeli u Mostar dvije nagrade

Sinoć su se najmlađi članovi Mostarskog teatra mladih, okupljeni u Dječijem dramskom studiju, vratili sa 21. Festivala dječijeg teatra Bosne i Hercegovine što ga u Gračanici organiziraju Bosanski kulturni centar iz Gračanice i Centar za dramski odgoj iz Mostara.

U ovom završnom dijelu festivala nastupilo je 12 grupa koje su izvele vrlo zanimljiv i kvalitetan program. Žiri u sastavu Mirela Trepanić, Vahid Duraković i Bogdan Simić imali su težak posao u odabiru pojedinaca i predstava koje treba nagraditi. Dječiji studio eMTeeM – a nastupio je sa predstavom “Mali princ” koja je rađena po motivima istoimenog djela Antoana de Sant Egziperi.

U predstavi su igrali: Petar Mihić, Hana Mihić, Ena Burić, Majla Džubur, Zejna Obradović, Afan Obradović, Arduana Macić, Sarah Tiro, Sajra Cerovina i Nejla Memić, a režiju potpisuje Sead Đulić. Na razgovoru o predstavama posebno je istaknuta scenska disciplina ansambla i njihova posvećenost onome što rade, te višedecenijski kontinuitet eMTeeM – ove poetike koja se prenosi sa generacije na generaciju.

Na kraju “Mali princ” nagrađen je sa dvije nagrade i to: Nagrada za ansambl igru, te Nagrada za funkcionalan izbor muzike. Mostarska premijera predstave biće do kraja mjeseca maja.

tačno.net
Autor 14.5.2018. u 10:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija