Nakon Berlina, Sarajeva, Zagreba, Beograda i Astane, ‘touch of MADNESS’ stiže i u Mostar!

Andrijana Copf
Autor 7.12.2017. u 11:53

Nakon Berlina, Sarajeva, Zagreba, Beograda i Astane, ‘touch of MADNESS’ stiže i u Mostar!

U Narodnom pozorištu Mostar u nedjelju, 10.12. u 19 sati s ponosom najavljujemo gostovanje teatarsko – plesne predstave ‘Touch of MADNESS’, koja u Mostar stiže nakon izvedbi u Berlinu, Astani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu. “touch of Madness” je izvođen na festivalu DOCK 11 u Berlinu, festivalu Perforacije u Zagrebu, u Astani (KAZ) u Kazahstanu na pozorišnom festivalu u sklopu EXPO 2017., u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, u Domu omladine u Beogradu… Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn i Nemanja Mutić.

Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn su muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica. Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena u kazališno-plesnoj predstavi “touch of MADNESS”. Katharina i Nemanja djele, suprostavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih dolaze, provociraju stavove i uvjerenja jedno kod drugog u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama. Muziku za „touch of MADNESS“  kreiraju Jan Günther i Jan Novosel. Predstava “Touch of MADNESS”  je kreirana od januara do marta 2017. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od marta do juna 2017. je igrana u ovim zemljama, kao i u Astani.

Iva Nerina Sibila, PLESNA SCENA.hr: (…) “touch od MADNESS jednostavna je no iskrena i stvarna scenska igra koja odiše energijom i neposrednošću oboje izvođača. Ni u koreografskom, kao ni u glumačkom ili autorskom potezu oni ne tragaju za eksperimentom ili inovativnim izričajem, nego ogromnu i goruću temu razvijaju unutar vlastitog iskustva u doziranom omjeru osobnog i općeg”.

Jedinstvena prilika da ovu plesnu predstavu pogledate i u Mostaru. Cijena ulaznice 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn

Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić

Muzika: Jan Günther i Jan Novosel

Dizajn svjetla: Sanja Gergorić

Fotografija: Emilien Leonhardt

www.katharinahorn.com

Sa podrškom od:

Goethe Institute Belgrade, Goethe Institute Zagreb, Goethe Institute Sarajevo, Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo, Station – Service for Contemporary Dance Belgrade, Nomad Dance Academy, Life Long Burning – DANCE Works! Co-Production (supported by the Culture Programme 2007-2013 of the European Union)  Tala Dance Centre Zagreb and European Cultural Foundation

Sa posebnim zahvalama: DOCK 11 Berlin, Sarajevski Ratni Teatar Sartr, Dom Omladine Beograd, Narodna Biblioteka Bosanska Kostajnica.

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave, u nedjelju, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 17 do 19 sati.

Andrijana Copf
Autor 7.12.2017. u 11:53