Narode, dragi, dokle će nas obmanjivati!

tačno.net
Autor 14.10.2016. u 13:51

Narode, dragi, dokle će nas obmanjivati!

Piše: Mr Milan Jovičić/ bivši radnik Aluminija /

Narode ošamućeni, otrijeznimo se, krajnje je vrijeme, jer dokle će nas u svom kupleraju i dalje silovati ova koaliciona družina, stranačkog HDZ –a i SDA-a, nažalost, priključio im se i SBB.

Dakle, aluminijski kriminalni lanac se i dalje samo širi u nedogled, jer mu je, bez pravnog sistema, u ovoj našoj surogat državi i teško stati u kraj. Kao, prostitutke u svojoj kuplerajskoj instituciji i ne libe se, niti ih je  sramota, da nastavljaju svoje prljave rabote i izlaze u javnost, bez raščišćenih kriminalno, pljačkaško, diskriminatorskih radnji u bivšim našim uzoritim firmama, kako u Aluminiju u Mostaru, tako i u Elektroprivredi BiH, u Sarajevu.

Nažalost, nazivajući se i dalje dva privredna giganta, pored svih podvala i laži, kako vele, čine „istorijski iskorak„ za BiH privredu u cjelini.

Firma Aluminij, koja godinama, od Dejtona do danas, bila tabu tema, jazbina uzurpatora, pljačkaša, kriminalaca i diskriminalaca radnika na nacionalnoj osnovi, godinama nije dozvoljavala ulazak predstavnika zvaničnih državnih institucija, u njihov prostor i načine njihovog poslovanja.

Svakako, u takvim prljavim radnjama, godinama su im pomagali i naši vlastodršci, od Bičakčića, Brankovića, Hadžipašića do Nikšića i Novalića, kao i mnogi njihovi ministri, za energetiku, industriju i rudarstvo. Tako je zahvaljujući, rahmetli, premijeru Hadžipašiću, državna firma Aluminij, rasturena i rasparčana, do konačnog uništenja sa premijerom Nikšićem i posljednjim djelićem od 44% sa premijerom Fadilom Novalićem. Konačno je ova firma i postala vlasništvo stranke HDZ-a, te nacionalističke grupacije, čvrsto uvezane zastavama, sa svojim koalicionim partnerom i strankom SDA.

Isto tako, naša državna firma Elektroprivreda BiH, firma je i stranačko vlasništvo stranke SDA i silnih babića, dajdžića, sestrića i inih rodbinskih srodnika, koji upravo i sačinjavaju njihovu mašineriju koja raspolaže i odlučuje sa ovom firmom i njenom imovinom.

Zašto bi to njih interesovao status i diskriminacija, prema svim radnicima njihovim sunarodnjacima, o radnicima srpske nacionalnosti iluzorno je i smješno i spominjati ili bilo šta reći i dodati, možda samo činjenicu da su totalno ignorisani sa dddddobitkom po „nula„ dionica, za razliku od njihovih Bošnjaka sa po mizernih sedam dionica, ali su im zato njihovi istomišljenici i agresori, pod šahovnicom, dobili obilate i brojne dionice.

Da li, ove ulizice (kako ih je definisao naš Meša Selimović), poltrone, podaničke elemente u vlasti i njihove familijarne zaposlenike u Elektroprivredi, uopšte i zanima, šta se to radi u cjelovitom našem kupleraju, tzv. Našim gigantima, sa lažama i paralažama.

Nije li gubitak firme Aluminij, od preko četvrtine milijarde maraka, posušen po sistemu spojnih posuda, iz šupljeg u prazno, da li će se on u konačnici i utpotiti sa institucijama EPHB i po zakonima te fantomske „čimbeničke tvorevine„, malo to koga zanima, od tih istih vlastodržaca, između ostalih i bivšeg valstodršca i SDA- ovca Adnana Terzića, učesnika i naskljednika i Bičakčića i inih njihovih članova, koji su rasturili i ustupili i mnoge druge resurse i objekte, svojim kolegama ispod vezanih zastava, sa stadiona Koševa. Neće li im se sve to vratiti kao bumerang, u maju mjesecu, tamo neke dolazeće godine ???

Evo, potpisuju neki novi ugovor za isporuku struje, što će sve skupa svakako regulisati i namiriti preko leđa i ovog napaćenog i osiromašenog naroda.

image

Šta li će se to dalje događati, u ovome kupleraju i ko će koga „istezati“, manje je bitno, za nas obespravljene radnike. Mi svakako i sudskim putem tražimo naša prava za obeštećenjem, posebno radnika srpske nacionalnosti, a ove „stijegonoše„ pod šaharom i uz mjesec, neka i dalje likuju, siluju i svoje osoblje i svoje građane i svoje narode. ALI, ničija nije gorila do zore, pa vjerujem da neće i njihova ???

Tagovi:
tačno.net
Autor 14.10.2016. u 13:51