Naša Bosansko- hercegovačka glasi: “Stani malo od Doboja Mujo, i mi konja za trku imamo„

Naša Bosansko- hercegovačka glasi: “Stani malo od Doboja Mujo, i mi konja za trku imamo„

Naši, ovozemaljski sveci, guslar iz Laktaša i orguljaš iz mostarskih Bara, trensformisani su rušilački faktori, poput glodara i podzemnih krtica, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Tako nam je „samozvani„ akademik, i „lukavi lisac„, Dragan Čović, postao i veliki kauboj, dok mu je jaran i pajdaš, Milorad Dodik, sasvim se izvitoperio u lik „svinje„, jer stalno ruje i rokće, sa nenadmašnim sospstvenim metodama, životinjskog podrivanja, svega našeg, Bosansko- hercegovačkog.

 dodik coviccovic dodik

Ne samo, da su im i snovi poremećeni, dok guslar Mićo, uporno sanja o jedinstvenom spajanju svoje genocidne tvorevine Republike Srpske, sa Republikom Srbijom, dotle njgov istomišljenik i „latinski lukavko„, na veoma lukav i perfidan način, sanja o vaskrsnuću, svoje potonule i slične tvorevine Herceg Bosne.

Nikakvoga čuda, da se upravo po čelopeku i sanjaju neki čudni snovi, poput ovih, od guslara Milorada, iz Laktaša, uz blagoslove i njegovih najvećih crkvenih vjerodostojnika, poput patriharha Irineja ili Vladike Grigorija.

“Ne želim da se odreknem snova da Republika Srpska i Srbija budu jedno”, kazao je Milorad Dodik u Beogradu, na otvaranju manifestacije Dani Srpske u Srbiji. Dodik je dalje nastavio „da Srbi tamo nisu na željenom mjestu”.

“Mi želimo biti u zajednici sa Srbijom. Uvjeren sam da se etabliranjem RS krenulo tim putem ujedinjavanjem srpskog naroda. Ne želim da se odreknem snova da RS i Srbija budu jedno”, završio je, guslar svoju „domoljubnu„ pjesmu i ostao je  živ po ko zna koji puta?

Dok su im njihovi bojovnici i izvršioci, gnusnog scenarija zamišljenih agresorskih nakana, zadatih od Vožda i Poglavnika, na trenutnom psihijatrijskom tretmanu u analizi njihovih zlodjela, na teritoriji naše države, dotle naši cirkusanti, Draganče i Mića, sa svojim orkestrom guslara i orguljaša, svakodnevno, u kontinuitetu, sviraju već staromodne pjesmice, uz pomoć i Thompsona, obilazeći i neke detinacije; preko Mostara, Stoca, Trebinja, Tuzle, Goražda i ina mjesta, sve do Beograda i Zagreba, kako bi informisali svoje mentore, sa suludim snovima i ličnim nakanama.

karadzic mladicsestorka

Sl. Radovan i Ratko, sa šestorkom UZP, tzv. Herceg Bosne?

Svakako, njihov cjeloviti „doprinos„ stvaranju, genocidnih tvorevina, RS i HB, ocjenjuje Međunarodni sud u Hagu.

Za to vrijeme, ovdašnje njihove rugobatne i duhovne vođe, nasljednici velikih Vožda i Poglavnika, u funkcijama, doglavnika i vojvode, odnosno člana Predsjedništva BiH, Dragana Čovića, te predsjednika RS-a, Milorada Dodika, nastojali su da što više razore državu Bosnu i Hercegovinu, a da se pri tome, uz Božiju pomoć i njihovih, ovozemaljskih sluga, ekonomski stabilno ojačaju, sa svojim milionerskim, razno- raznim kriminalnim radnjama, stvore svoje hacijende, na Dedinju u Beogradu i u mostarskim Barama u Mostaru.

hdzmilorad dodik

Ovih dana, dok guslar Mića i dalje „rokće„ i srlja, sa svojim suludim idejama, pored raznih dekleracija i memoranduma, nasilnički usvaja u parlamentu NS Republike Srpske, neku njihovu vanustavnu neutralnost, ili kako to reče; analitičar; Berko Zečević „Dodik s vojnom neutralnošću želi što brži raspad BiH„ dotle se njegov pajdaš Dragan Čović, upućuje u Beograd, do predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, poradi više razloga;

  • Podržava, svoga „lažnoga„ tapkaroša po leđima, radi očuvanja zajedničkih genocidnih tvorevina, iz perioda agresije, sa istoka i zapada, na našu državu,
  • Hvali, zajedničku najavljenu dekleraciju o statusu srpskoga naroda, jezika i kulture,  jer je to i njegova briga, o istoj ili sličnoj „ugroženosti„ i hrvatskoga naroda, valjda od žrtava njihovog genocida, te nestanka hiljada i hiljada Bošnjaka, bez  svjesti i savjesti za lično činjena agresorska nedjela,
  • „spomenuta posjeta, sa žaljenjem moram reći predsjednika Dragana Čovića, ostat će u pamćenju budućih pokoljenja kao još jedan čin veleizdaje Bosne i Hercegovine.

Koga to Čović predstavlja u Srbiji i kakva obećanja daje Vučiću u vezi sa “peglanjem” granice Bosne i Hercgeovine a sve u korist Srbije.

Korigirati granicu BiH u Istočnoj Bosni zabijanje je noža u leđa od politike koju zastupa i provodi Dragan Čović“/Hasan Kreho, sa portala /?

Čović se u Beogradu požalio Vučiću: “U BiH ne može dominirati samo jedan narod”

Predsjedavajući Predstavništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Dragan Čović, izjavio je danas u Beogradu da u BiH još nije zaživjela pravna država jer pravosudne institucije nisu nezavisne, valjda se, ovom izjavom ujeo i za sopstveni jezik, jer da su, ne daj Bože sudske institucije nezavisne, on lično i njegov jaran iz Laktaša, davno bi bili iza rešetaka, u ovoj njihovoj državi, Bosni i Hercegovini.

vucic covic

Na kraju ovoga moga zapažanja, siguran sam, da bi se i mnogi čitaoci zapitali, zašto nema analize i upita i za Predsjednika Republike Srbije, gospodina Aleksandra Vučića;

  • Prije svega, poštovani Aleksandre Vučiću, kao Vaš sunarodnjak, ali Bosanski Srbin, uman i razuman, ne i „dodikovac„, bivši graditelj u Srbiji i današnji njen penzioner, jednostavno Vas pitam; „dokle će te sjediti na dvije stolice, jer je smiješno i kontra produktivno, stalno podržavati guslara iz Banja Luke, Milorada Dodika, razarača naše domovine, a sa druge strane poštovati integritet i suverenitet ove iste države,
  • Kako to mislite stvarati sa njim i sa svima nama u Bosni i Hercegovini, prije svih sa Bošnjacima i nama normalnim Bosanskim Srbima, neku saradnju, povjerenje i pomirenje, koje stalno naglašavate u Vašim tirtadama i stavovima, ukoliko nisu i lažne,
  • Ukoliko, zaista, poštujete integritet ove države, da li smatrate, da i Vi lično, kao i Vaši saradnici, možete se tako neodgovorno šetati, tamo i vamo, preko Drine, kada vam je „ćeif„ po Bosanski, bez znaja ili upita zvaničnih vlasti iz „Teherana„, pardon, moga rodnoga grada i prestolnice Bosne i Hercegovine, našeg Sarajeva.
  • Nadalje i neutralnost Vaše države Srbije, neka bude izbor Vašeg naroda i njihovo pravo, neka Vam u tome pomognu i svi sveci i gospod Bog, sa svojim ovozemaljskim vjerodostojnicima, mi u Bosni i Hercegovini, nemamo ništa protiv toga, ali morate istovremeno biti i svjesni i razumni, da Vaš guslar iz Laktaša i njegovi istomišljenici, ma koliko bili „ nebeski Srbi „ nikada neće moći odlučitivati o istom, bez države Bosne i Hercegovine i njenih zvaničnih institucija.

dodik covic bosicvucic dodik covic

Predsjedniče, Aleksandre Vučiću, dokle mislite podržavati, SAVEZNIŠTVO GENOCIDNIH TVOREVINA ???

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija