Naša domovino, ponosna i prkosna

Izdvajamo

  • Zašto ne reći ili zaključiti, poručiti, svim ovim recidivnim elementima njihovih prethodnika iz NDH, pobjeguljama po Argentini, Australiji, Čileu ili po susjednoj Hrvatskoj, da naša domovina Bosna i Hercegovina, niti Federacija, neće moći nikada pasti ili doživjeti agoniju, kakvu je doživljavala svim prethodnim ratovima, kao i posljednjom njihovom agresijom, sa saveznicima, srpsko- ravnogorskog četničkog i guslarskog naraštaja.

Povezani članci

Naša domovino, ponosna i prkosna

Bosanci i Hercegovci, patrioti ove nam, jedine domovine, sa Bošnjacima, Bosanskim Srbima, razumnim i poštenim Hrvatima, kao i sa ostalima, koji vole i čuvaju ovu zemlju, nikada neće dozvoliti, retrogradnim i nacionalističkim  spodobama, da uruše temelje njenoga stvaranja i opstanka, njene cjelovitosti, u suverenim i od svijeta, priznatim njenim granicama.

Teško je,  ovih dana, ostati tako ravnodušan, gluhonijem i slijep, bez kičme i dostojanstva, bosansko- hercegovačkog građanina, čija je i jedina domovina, Bosna i Hercegovina, a ne reagovati na nebuloze, laži, recidive agresorskih ambicija, sramotnog nasrtaja i životinjskih nakana prema njoj i njenim građanima.

Uvijek je bila i ponosna i prkosna, branila se i opstajala, domovina naša, a takva će biti i u svim budućim naletima i nasrtajima, sa istoka i zapada i svih strana, svoga integralnog prostora.

Evo, upravo nedavno, završena je rasprava u Saboru Hrvatske i usvojena je dekleracija o položaju „ugroženih„ Hrvata, u ovoj nam zajedničkoj domovini. Naslušali smo se svakakvih nebuloza, laži i obmana, njihovih sabornika, prema svome sospstvenom narodu, a rezultat, svakako je u zahtjevima za uspostavu ili vaskrnuće, njihove agresorske tvorevine, Herceg Bosne.

Istina je, da sam već dosta toga i konkretnoga napisao i objavio, o dekleraciji, njihovom odnosu i ponašanju i prema našoj, Bosni i Hercegovini, bez ponavljanja, zaista želim naglasiti uzroke i posljedice, rasprava i zaključaka, ovoga „visokoga doma„, kako kažu, ali se ipak, nisko spustio u svome društveno- političkom položaju i značaju.

Da li je za utjehu, svima nama, što je ovo odraz i svrha djelovanja, zločeste njihove stranke HDZ-a i njegove elite, na čelu sa Draganom Čovićem, a sve povodom, njegovog neuspješnog izbornog rezultata, kao člana Predsjedništva, države, koju godinama podriva poput krtica, sa svojim istomišljenicima i raznim guslarima, iz susjedne genocidne tvorevine, Republike srpske.

Njihova ćelja i inspiracija, stvaranja i genocidne tvorevine Herceg Bosne, aktuelna je i uvijek svježa nakana, od koje ne odustaje, niti on lično, niti njegovi istomišljenici i svi ovi „ugroženi„ Hrvati. Kao „čistokrvni„ Hrvati i ekskluzivni predstavnici, svoga hrvatskog i hercegovačkog roda, ignorišući bosanske Hrvate, stvorili bi sospstveni entitet sa Mostarom stolnim gradom, sa svojim TV stanicom ili kanalom, sa svojom „šagoljicom„, što bi sve u svemu, bilo dostatno u nakani da i dalje ugrožavaju, ignorišu i diskriminiziraju, druge i ostale, prije svih svoje komšije, bivše stanovnike njihovih logora.

Okupirali su i Neum, sada trebaju zatvoriti i prilaz mnogim brodovima u luku, ako bi se i gradila ili koristila, zatvorili su i kopnenini prilaz u Neum, preko Stoca, jer zašto ne usmjeriti sve preko Hrvatske i njihovih prilaza i putnih pravaca, kako bi nas drugačije i držali u torovima, njihove nekadašnje i ponovno zamišljene NDH.

Upravo su takve želje i nastojanja, njihovog, bivšeg člana Predsjedništva, Dragana Čovića, samoproglašenog akademika i „čistokrvnog„ Hrvata“, koji je i svoju izblijedelu crvenu knjižicu, negdje sakrio duboko , kako joj se ni trag ne bi nazirao. Za sve nedaće i nedjela, koja su upriličili njegovi agresorski elementi, od Kulina Bana do današnjih dana, trebao je osuditi „komuniste„ kojima je i lično pripadao.

Kažu da je bio  član nekakvog predsjedništva, iako je to troglavo ili tročlano predsjedništvo, najobičnija cirkusna klovnovska ekipa, kojoj se smije cijeli svijet, a za nas mnoge građane, ove nam opustošene i napaćene zemlje Bosne i Hercegovine, obična je to „prdemahovina„ koja ima svoje sospstvene nakane i ciljeve, daleko od želja i ciljeva građana i naroda, jedine nam domovine.

Sa „pendžera„ svoje hacijende, ovaj milioner, moćnik i silnik, iz mostarskih Bara, započeo je odmah, od noći objavljenih rezultata izbora, opaku kuknjavu, djelovanja unesrećenog i ambicioznog rušitelja ovoga sistema i države, sa obmanama i prizivima, sospstvenog „zaluđelog„ hrvatskoga roda, kako u Bosni i Hercegovini, isto tako i u hrvatskome Saboru.

Dakle, sve aktivnosti i nakane, „doglavnika i moćnoga feuda„ koji je bio u stanju izmjeniti i vodotok rijeke Radobolje u Mostaru, radi položaja, znojem stečene hacijende, nastavljaju se, ovih dana, zasjedanjem i njihovog HNS-a, sa vodećom zločestom i nacionalističkom strankom HDZ-om.

Njihova rasprava, kao i zaključci, nastavak je sadržaja u vezi dekleracije, nedavno usvojene u Saboru, kao i druga pitanja, u vezi konstituisanja državne vlasti u Bosni i Hercegovini i Federaciji, sadržaj je izjave, Maria  Karamatića, predsjednika  HSS-a BiH za N1.

Kako to sve „zastrašujuće„ zvuči, kada se posluša i izlaganje, njihovog „ glasnogovornika „ osvjedočenog „ustaškog jastreba„ iz naše parlamentarne zbilje, Maria Markotića, koji veli:

„Sabor i Vlada stoje iza Hrvata BiH, i to je prvi put iza rata. Do sada je to bila ‘nojevska politika’, guranjem glave u pijesak. Sada su izvadili glavu i otvorili oči“.

Govoreći o hrvatskom zajedništvu, tako cinično i sramno, iskazuje  zahvalnost prema izabranom članu Predsjedništva, gospodinu Željku Komšiću, riječima: „Hrvatsko zajedništvo postoji. Zahvalio bih se Komšiću na kandidaturi, jer niko nije uspio ujediniti hrvatski narod osim njega. Stvarno je dosta toga da nam drugi narod bira ko će nas predstavljati“./ završen citat /

Ovakva cinična izjava, dovoljno nam ukazuje, poput epidemije bruceloze kod domaće stoke, koliko je tzv. epidemija  „ komšićijade „, prema uputama, ronjenjem suza u rijeku Radobolju i kuknjavom njihovog akademika i orguljaša, Dragana Čovića i svih njihovih HDZ-ovih i „ugroženih„ hrvatskih čimbenika, zahvatila iste.

Kao rezultat sadržaja i rasprave HNS-a, kako dalje ističe zločesti, Mario Karamatić, sadržan je i konstatacijom;

„U narednom periodu očekujem raspad funkcioniranja Federacije. Mi nećemo blokirati, ali realna je činjenica. Blokirana je izvršna vlast, paralizirana je parlamentarna aktivnost. FBiH će umirati u agoniji i to će trajati godinama, a to je zato što se neko usudio da treći put određuje hrvatskom narodu ko će ga predstavljati“./završen citat /

Zašto ne reći ili zaključiti, poručiti, svim ovim recidivnim elementima njihovih prethodnika iz NDH, pobjeguljama po Argentini, Australiji, Čileu ili po susjednoj Hrvatskoj,  da naša domovina Bosna i Hercegovina, niti Federacija, neće moći nikada pasti ili doživjeti agoniju, kakvu je doživljavala svim prethodnim ratovima, kao i posljednjom njihovom agresijom, sa saveznicima, srpsko- ravnogorskog četničkog i guslarskog naraštaja.

Bosanci i Hercegovci, patrioti ove nam, jedine domovine, sa Bošnjacima, Bosanskim Srbima, razumnim i poštenim Hrvatima, kao i sa ostalima, koji vole i čuvaju ovu zemlju, nikada neće dozvoliti, retrogradnim i nacionalističkim  spodobama, da uruše temelje njenoga stvaranja i opstanka, njene cjelovitosti, u suverenim i od svijeta, priznatim njenim granicama.