Naša stranka otvorila kampanju na Španskom trgu u Mostaru

tačno.net
Autor 3.9.2016. u 21:04

Naša stranka otvorila kampanju na Španskom trgu u Mostaru

unnamed (2)Večeras je Naša stranka otvorila predizbornu kampanju na Španskom trgu u Mostaru, gdje su se okupili građani, simpatizeri i članovi Naše stranke.

Skup je otvorio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, koji se obratio prisutnima, ukazujući na snažnu simboliku otvaranja kampanje u Mostaru.

unnamed

„Izabrali smo Mostar, jer je građanima i građankama Mostara onemogućeno elementarno demokratsko pravo. Dok drugi budu glasali za promjene u svom gradu, Mostarci i Mostarke moći će samo posmatrati. Mi uvijek mislimo i radimo u interesu građana, i nismo i nećemo zaobići Mostar samo zato što je neko ukinuo slobodu ljudima da biraju. Mislim da grad u kojem se suspendira sloboda izbora, ne samo da treba i dalje biti mjesto političke borbe, već treba poseban naglasak da se stavi na taj grad. To je naša namjera večeras u Mostaru“, kazao je Kojović.

unnamed (1)

“Ono što nacionalisti rade u Mostaru, to je ono što žele od budućnosti cijele BiH, da zacementiraju svoju vlast podjelom teritorija i ukidanjem demokratije i bilo kakve promjene, da kontrolišu resurse i rade u svom interesu, a ne za građane. Mi im poručujemo sa ovog mjesta da im to neće proći. Borit ćemo se, nećemo odustati, sve dok se Mostar ne oslobodi od njih, sve dok se cijela BiH ne oslobodi od njih“, dodao je predsjednik Naše stranke.

“Dok nacionalisti pokušavaju spasiti svoje fotelje, sijanjem straha, jer nemaju i ne znaju ništa drugo ponuditi, mi ćemo govoriti o saradnji, te konkretnim rješenjima za svakodnevne probleme građana. Osnovna riječ ove kampanje Naše stranke jeste komšija. Ta pomalo potisnuta riječ iz javnosti zapravo dobro sažima sve one progresivne potencijale ove zemlje: biti dobar komšija znači biti solidaran, uljudan, ljubazan, odgovoran prema zajednici, tolerantan prema drugačijim uvjerenjima i mnoge druge osobine, koje su stoljećima krasile sve Bosance i Hercegovce, a s kojim trenutne vladajuće elite nemaju veze. Dobar komšija je dobar čovjek prije svega, zato budimo dobre komšije”, kazao je Kojović.

“Također, komšije su ljudi koji žive u lokalnoj zajednici, a ovo i jesu lokalni izbori, na kojima se glasa kako će se uređivati taj neposredni životni prostor. Držati se konkretnih tema, poštenog pristupa, bez zavaravanja i skretanja pažnje referendumima i sl. – to je ono što će krasiti ovu kampanju Naše stranke”, kazao je.

Prisutnima su se obratili i Lamija Tiro, predsjednica Foruma mladih, te nosioci lista Naše stranke u Bosanskom Petrovcu, Gračanici i Zenici – Zdravko Radošević, Mirsad Čamdžić i Sanja Renić.

unnamed (2)

Skup je zaključila predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru Irma Baralija, koja se zahvalila svim Mostarkama i Mostarcima, koji su došli da podrže Našu stranku, te ljudima iz drugih gradova koji su došli da podrže borbu građanki i građana Mostara za održavanje izbora. Po okončanju skupa, prisutni su krenuli u šetnju Mostarom do Starog Mosta.

unnamed (3)

tačno.net
Autor 3.9.2016. u 21:04

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija