Naša stranka: Vlast u Mostaru mora hitno dopustiti mirne proteste

tačno.net
Autor 26.3.2014. u 10:33

Naša stranka: Vlast u Mostaru mora hitno dopustiti mirne proteste

Hapšenje vođe protesta u Mostaru Muharema Hindića je nastavak represije koju aktivno provode vlasti u Mostaru i predstavlja grubo kršenje prava svih građana i građanki da iskažu nezadovoljstvo na miran način.

“Koristilo se zaista mnogo metoda, direktnih i indirektnih, da se protesti u BiH uguše.  Vlast je građane nasumično hapsila, lažno optuživala, prepadala, koristila medije u svoje propagandne svrhe, međutim, ovo što se dešava u Mostaru je otišlo jedan korak naprijed. U Mostaru je moguće sasvim otvoreno zabraniti javna okupljanja i mirne proteste. Vlast je u ovom slučaju toliko bezobzirna, toliko autokratska, da mišljenje i prava građana uopšte nemaju nikakvu težinu. Kako drugačije objasniti  izjave iz MUP-a HNK o napadu na službeno lice, a mi svi gledamo snimke hapšenja Muharema Hindića u kojima nema nikakvog napada na službeno lice”, izjavio je generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić.

Naša stranka poziva vlast u Mostaru da prestane opstruirati mirne proteste, zabranjivati okupljanje građana i koristiti se metodama po uzoru na najgore totalitarne režime. Dajemo punu podršku svim građanima i građankama koji pokušavaju na miran, demokratski način mijenjati situaciju u državi, a koji su suočeni sa praksama režima za koje smo mislili da su nadvladane demokratskim društvom.

 

tačno.net
Autor 26.3.2014. u 10:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija