Ne hakaj se dulje, predsjedniče Hakalo Duljeviću!

tačno.net
Autor 20.3.2014. u 12:58

Ne hakaj se dulje, predsjedniče Hakalo Duljeviću!

Svaki dan i sve više nazadujemo u svakome pogledu. Ljudske i moralne vrijednosti u ovome postdejtonskome periodu postaju toliko anemične, da nam niti totalna transfuzija naše sopstvene krvi ne može pomoći. Da li zaista u svakome od naših tri konstitutivnih naroda nema istinskih, normalnih, moralnih, razumnih i nacionalno osvješćenih ljudi, koji se trebaju pojaviti i u ime svoga sopstvenoga naroda ustati i pozvati na čistku sopstvenih redova, svoga dvorišta, raščišćavanja sa sopstvenim pogledima ili zabludama, te doprinijeti promjeni savremenim, internacionalnim, domoljudnim čipovima čovječnosti i poštovanja i drugoga i drugačijega.

Evo, ovih dana negdje na portalu pročitah neke stavove, anonimusa Hake Duljevića tzv. Predsjednika Bošnjačke nacionalne fondacije i smatrajući da je dotični bio u bunilu pod temperaturom, samo sam mu napisao nekoliko istinski dobronamjernih rečenica. Međutim, evo mi se pružila prilika da dotičnoga „sanjara„ vidim i poslušam i u emisiji PINK-a na Zabranjenom forumu. Istina je da nisam imao sreće da se uključim  neposredno u emisiju sa ponekim mojim pitanjem i voditelju, gospodinu Hršumu i dotičnom „predsjedniku„ a blago svima vama čiji vam je predsjednik.

Za taku uglednu i rado gledanu emisiju, kakav je Zabranjeni forum i njen uvaženi voditelj gospodin Hršum, a i za cijenjenu televiziju PINK, svakako je  ovo jedan autogol i totalna zabluda ili nemarnost, angažovati sagovornika kalibra ili oličenja jednoga očajnika, malicioznoga, netrpeljivoga i u svakome pogledu neiživljenoga građanina iz korpusa Bošnjaka, koji se može i deklarisati takvim, pa makar bio i samo predstavnik te Bošnjačke nacionalne fondacije. Moram se i priupitati, da li zaista i postoji takva institucija kod Bošnjaka, koja na ovaj način zastupa  interese Bošnjaka, kako ih je lansirao dotični „predsjednik„.

Kako reče dotični u emisiji „Bosna se napada Bošnjacima„ analizirajući demonstracije i plenum građana u Sarajevu, kao jednu ludu podvalu upravo svim Bošnjacima. Očito je da je dotični istinski prespavao cio postdejtonski period u Bosni i Hercegovini, nije doživio zajednički život i sve tegobe i patnje i sopstvenoga naroda, vjerovatno se negdje blagovremeno udomio preko svojih babića, dajdžića, tetića i jarana, te se nije imao prilike ni susretati sa opsjednutim kontejnerima, u koje još uvijek intezivno zaviruju mnoge njegove komšije i susjedi, ali to on lično ne želi gledati, upravo zahvaljujući svojim i familijarnim vezama i uticajima svojih stranačkih mešetara, podanika i pijavica koje nam godinama isisavaju i posljednje kapi naše krvi.

Poštovani Bošnjaci, normalni, umni i razumni, eto vam jednoga od vaših predstavnika i „predsjednika„ koji upravo želi svoje eksluzivno pravo da vas predstavlja u institucijama vlasti, kako bi vas upravo i mogao dovesti u stanje metastaze, kojemu smo veoma blizu dospjeli. Prema njegovome viđenju i saznanjima, upravo su Željko i Fahrudin, glavni krivci stanja, plenumskih podvala i demonstracija Bošnjaka i samo Bošnjaka. Krivi su, jer su želili napraviti unutar Bošnjački konflikt, Željko kao zlatni ljiljan što se borio u patriotskim redovima za očuvanje nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, a Fahrudin je glavni krivac jer nije izdavao nalog policijskim snagama da pendreče tu  „podvalničku Bošnjačku  rulju„ koju bi eto radije poveo na Baščaršiju kod „Želje„ na ćevapćiće, kako im stomaci ne bi bili prazni i kako bi mogli porazmisliti svojim glavama. Neka je upravo tako, jer za mnoge od njih biće dovoljno vremena i do oktobra da se smire, skoncentrišu i istinski počnu i misliti svojim glavama, kako i dalje ne bi održavali i podržavali ove svoje „guzonje i kriminalce„ u vlasti. Raduje me i saznanje da su se upravo u ovu emisiju uspjele uključiti i Bošnjakinje iz Tuzle, Zenice, Visokoga i Sarajeva i one su upravo anatemisale Hakala kao sagovornika i tobože nekoga  „Bošnjaka„ koji ih eto samo sramoti, što i jeste činjenica koja je bila dostupna i svim gledaocima ove emisije.

Ne hakaj dulje ili dalje Hakalo Duljeviću, predsjedniče BHF-a, već nastavi i dalje skupljati novac u dotičnu fondaciju, kako bi mogao finansirati udružene ideologe u realizaciji njihovih scenarija u rasturanju nam zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, od lijepoga Miće iz Laktaša, ulizanoga Dragana iz Bara u Mostaru  i Bakira i Zlatka iz njihovih radom stečenih vila, pod zajedničkim zastavama već davno viđenim, uz gusle i orgulje i Dragačevske trube, a sve poradi nedemokratskoga i protivnarodnoga djelovanja glavnih aktera i krivaca, gospode Željka i Fahrudina,  kako  govoriš podvalničkoga plenumskoga djelovanja u rasturanju Bošnjačkoga korpusa. Odakle si iznikao nije mi poznato, ali sramotiš moju Bosnu, te bih te radije preselio u Hercegovinu i grad Mostar, gdje bi se mogao lakše spajdašiti pod istom zastavom sa Draganom iz HDZ-a, njegovom retoričkom ideologom i nacionalističkim porivima i željama ekskluzivnoga jedinoga i pravoga Hrvata, jer se naslućuje da ste istomišljenici, a možda bi mogao i doživjeti i dane poput 09. maja 1993. godine i zajedno sa svojim sunarodnjacima osjetiti sve ljepote logoraškoga životarenja. Kako bi se to drugačije i mogao osvjestiti i početi trezveno razmišljati. Nisu ti dobri niti Željko niti Fahrudin, jer bi vi trebali imati  svoje nacionalističke bojovnike i poglavnike, u likovima i djelima čistokrvnih Hrvata i Bošnjaka, sljedbenjika i Vožda i Poglavnika, ali se pričuvajte da vam guslar Mića ne pokvari račune, jer ko je sa đavolima tikvu sadio, o glavu će mu ista pucati.

Takva razmišljanja i svoju retoriku spusti na zemlju, kako bi te razumio i obični građanin hljeba željan, smiri se i sačekaj mjesec oktobar i jesenje žuto lišće da opadne, kako će popadati i svi tvoji istomišljenici, pa da nam onda svima  bude ljepše u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el

Mostar, mart 2014. god.

tačno.net
Autor 20.3.2014. u 12:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija