Neposlušni građani, sa mirovnim Komandantom

Neposlušni građani, sa mirovnim Komandantom

Ove večeri, u prepunoj Sali Narodnog pozorišta u Mostaru, rekao je mnogo toga, jednostavnim narodnim jezikom, razumljivim našoj raji i svim, dobronamjernim građanima, koji su to željeli čuti, naša legenda iz rata, komandant Semir Drljević – Lovac i naš predsjednik u miru, prve Mostarske partije.

Poruka je to bila, prije svih našim „konzervama„ kako ih je uljudno i pristojno definisao, a odnosilo se na naše kleronacionalističke stranke, ili vladajući mračni i slijepi elitni etablišment, koji nas istinski od Dejtona na ovamo, želi držati u torovima, bez soli i vode.

Svakako je na bini skupa, stajala i glasačka kutija, opkoljena sa bodljikavom žicom, što i lajicima našim, ukazuje na sve postojeće tedencike KNK klike (po definiciji uvaženog Univerzitetskog profesora, našeg Mostarca  Behdžeta Behdže Mesihovića), koji to tako sistematski istrajno na FB stranicama, nastoji muliti u glave naših „mutavih„ i ravnodušnih građana, koji im redovno daju i svoje glasove. Nikako ovo nije suvišno, ali je nužno i poželjno, jer da nije naš Profesor Behdžet isto tako godinama ukazivao na satus i doprinos udruženom zločinačkom puduhvatu i njegovog redovnog aktera, druga Jadranka Prlića, upitna bi bila i mnoga saznaja, njihove djelatnosti u ovome gradu, gdje su mu na kućnem pragu i majku ubili, a uvaženog Profesora i u logor smjestili.

Eto, upravo je to suština bila i mnogih poruka i riječi izgovorenih u nadahnutom i ležernom govoru, našega Predsjednika, na jednostavan, rekao bih i diplomatski način, što nikoga ne bi povrijedilo, ali su jačina svake poruke, sa mnogim ekranizovanim sadržajima, u vidu parola, dovoljno ilustrativno i riječito ukazivale na suštinske i značajne konstatacije.

Kao gost, prisutan ovoj značajnoj Skupštini partije, što mi je bila čast i privilegija, pomislio sam jednoga trenutka, dokle će se „ispaljivati„ ovi  „gumeni metci„ znajući svu ljudsku i junačku harizmu, našeg Predsjednika u protekloj agresiji na Mostar, te sam očekivao i neke oštrije istupe.

Međutim, na kraju svoga izlaganja, u lijepo dekorisanoj celofanskoj foliji, lijepo je to iznio na vidjelo, nakane i namjere budućeg djelovanja i partije, kojoj je na čelu i njega lično, sa svim delegatima, koji su ga  veoma strpljivo poslušno podržavali, čestim aplauzima, naš uvaženi Predsjednik, Semir Drljević- Lovac.

Dakle, ukoliko se u zadatom roku, do Nove godine, ovi „konzervaši„ sa međunarodnom zajednicom, ne uozbilje i usaglase status grada Mostara, sa nužnim izborima za Gradsko vijeće grada i Gradonačelnika sa dva dogradonačelnika, na mostarsku društveno- političku scenu izlaze mnogi građani, opozicione stranke (po želji i volji), svi mostaroljupci i patrioti, na čelu sa Prvom Mostarskom Partijom i njenim, sada mirovnim komandantom Semirom Drljevićem- Lovcem, zato ga svi i podržavamo od delegata, gostiju i mnogih medija, koji su pratili rad Skupštine. Sretno, komandante u bivšoj agresiji, budi i u miru na čelu ove kolone neposlušnih građana.