Nova, ustaško- četnička koalicija

Nova, ustaško- četnička koalicija

Evo, danas još više jada iz Mostara grada. Upravo, poslije jučerašnjeg odavanja pijeteta svim žrtvama Srebrenice, ožalošćeni smo, jadni i bijedni, jer sve to oplakujemo.  Nama Mostarcima, se dešava u kontinuitetu, još veći i nadolazeći fašistoidni događaj, na današnji dan srpskoga praznika Petrovdana, stvaranjem nove ustaško-četničke koalicije. Kakve li ironije, sa tragikomičnim sadržajima, upravo od strane ovih istih recidiva agresorske ideološke nakaze, koji su pohodili ovaj grad, sa istoka i sa zapada 90-tih godina, uništavali ga do urbicida i genocida njegovih građana.

Kakvu li to igru, u gradu Mostaru, nastavljaju ti agresorski elementi, u likovima i nedjelima, orguljaša i guslara, Dragana Čovića i Milorada Dodika?

covic dodik

Nažalost, na današnji srpski praznik Petrovdan, u gradu „slučaja„ Mostaru, pojavili su se i ovi apostoli ili Bogovi, tumači i kreatori velikohrvatskih i velikosrpskih, nakaradnih i nacionalističkih i neofašističkih inicijativa, upravo u njihovim likovima.

Umjesto, da su svoje posjete i susrete u ovom gradu, posvetili sjećanju na svoja nedjela, odavanjem počasti i pijeteta i njihovim žrtvama, od Uborka, Heliodroma, Dretelja i brojnih svojih logora smrti, te svoje ubojite i neljudske  fašistoidne reakcije i aktivnosti od 09. maja 1993. godine, uz iskreno i duboko izvinjenje, komšija Bošnjacima, iz ovoga grada i širih prostora Hercegovine, upravo koaliraju, u namjerama da opet svojim komšijama smisle i nove još gnusnije nakane.

covic dodik1

Da li su i Bogom dati, ovi naši apostoli, „čistokrvni„ veliki Hrvat, orguljaš i ekskluzivni predstavnik svehrvatskog roda, Dragan Čović i guslar iz Laktaša ili kako i sam kaže, Milorad Dodik; „Stidi se da ga nazovu Bosanac…„ onda bih ga nazvao, najobičniji „posranac„.

U svoje vrijeme, u istome danu vladar Neron je kaznio svoje apostole Petra i Pavla, na svoj način, a nama se nadati, da će i naši građani umjeti i kazniti na odgovarajući način i ove svoje nametnute i samo proglašeni predstavnike svoga roda.

Stidim se i sramota me je i pomisliti, da budem  Srbin Bosanac, da mi u moj grad Mostar, dolazi neki guslar i opančar, posranac, Milorad Dodik, kao predstavnik našeg srpskog roda. Neka ga tamo negdje, što dalje od ovih prostora, u nebeskim mitskim svodovima svoga nacionalističkog smetljišta, a njegov „jaran„ i samozvani akademik, Dragan Čović, neka i dalje svome hrvatskom rodu, prodaje „m..a za bubrege„.

Neka sanjare, nedosanjane snove o svojim genocidnim tvorevinama, Herceg Bosnom i Republikom Srpskom, ukoliko i mogu mirno spavati, nečiste savjesti i slikama lobanja svojih komšija, koje su ugradili u temelje tih tvorevina.

Kakva li je bila istinska svrha ovoga današnjeg sastanka, u stvaranju i nove ustaško- četničke koalicije, ako znamo da su u nedavnim i prošlim vremenima svi susreti i dogovorili dvojice, uvijek bili na štetu i trećeg u ovoj nam „mutnoetničkoj državi„ koji su redovno izazivali sukobe i dovodili i do ratnih dejstava. Zašto to i dalje činiti i kome to odgovara, samo nacionalistima i ekstremistima, kriminalcima kojima je naše sudstvo stalno za petama, ali ih još uvijek nije sustiglo.

Kao građani i narodi, koji godinama čekamo istinski pristup rješavanja povoljnog našeg statusa u funkcionalnoj državi, u kontinuitetu nam se serviraju i održavaju neki međukafanski stranački dogovori i kuvaju otrovne kaše. Svakako, željni smo institucionalnog djelovanja i dogovaranja, isključivo ispod svodova, prije svega parlamenata, transparentno i odgovorno i na koncu veoma efikasno.

Siguran sam, da mostarski Srbi sa ideologijom, ovoga svoga novoga „apostola„ i posranca iz Laktaša, Milorada Dodika, nikada sreće neće imati. U tome im neće pomoći i svi „dodikovci„ ni Vladika, niti Sv. Trojica, a našim susjedima Hrvatima, prepuštam odgovor, uzoritog Sv. Pape Franje;

papa1