Od Poglavnika, preko doglavnika do svoga stada !

tačno.net
Autor 26.12.2014. u 19:55

Piše: Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el.

 

Poglavnik je ovu stratešku ideju iz cjelovitoga scenarija svoje agresije na Mostar i njegove strateške firme Aluminij, Soko i ine, mogao je realizirati upravo preko „ čimbenika „ koji su činili takva kriminalna posla, kao i preko svojih podanika i poltrona iz vlasti Federacije  koji nisu činili svoja posla, ali ne mogu biti amnestirani od saučesništva i svim kriminalnim radnjama  sa ovim firmama.

Doglavnici „ oca nacije „ revnosno su izvršavali svoje zadatke iz dobro pročitanoga scenarija, uzurpacije i diskriminacije, kao i nevidjene pljačke državne imovine i totalnog ignorisanja svih radničkih prava kod nehrvata.

Najveći kriminalac iz onoga doba Mijo Brajković i njegov nasljednik iz novijega doba Ivo Bradvica, sa brojnim svojim saradnicima obilato su iskoristili pasivan odnos državnih vlasti i uz pomoć zakona svoje famozne Herceg Bosne, sa nivoa mjesne zajednice i jedne od opština grada Mostara, uz pomoć korumpiranih pravosudnih organa na opštinskome nivou, uspijevali su u sprovedbi svojih kriminalnih i diskriminatorskih poduhvata, u okvirima i za dobrobit svoje „ čisto krvne „ nacije.

Za to vrijeme, nas obespravljene radnike, Bošnjake i Srbe, svi premijeri u Vladama Federacije su lagali i obmanjivali sa lažnim uvjeravanjima da isti rade na riješenju ovih naših problema. Medjutim Bičakčić, Behmen, Branković, Hadžipašić, Mujezinović i svi do Nikšića, u zajednici sa svojim ministrima , posebno Hećom i Trhuljem, lagali su nas i samo lagali, a u principu i nisu ništa radili. Istina je da je premijer Behmen pokušavao i formirati neki Nadzorni odbor, koji nažalost nije mogao niti priviriti na kapiju firme Aluminij.

Kako kaže narodna „ o mrtvima sve najbolje „ ali se ne možemo  odvojiti od utiska i činjenice da je rahmetli premijer Hadžipašić i ponajviše „ ušićario „ jer je po želji i volji pljačkaša iz reda bojovnika sa Brajkovićem i Bradvicom, načelno dogovorio i rasturanje državne imovine na štetu države i radnika, a u korist hrvatske komponente, u nekim odnosima 44% : 44% . 12 %, na koji način i na kojim osnovama, ostalo je za dragoga Allaha / Boga koji jedino znaju, kao i koji je „ šićar „ bio njegovih nerazumnih ustupaka. Njegov kolega premijer Branković je bio iskren i javno je isticao da je ovo oko Aluminija sve rezultat političkoga kompromisa, što nikada nismo ni sumnjali.

Medjutim, njihovi nasljednici i borci „ za državu i čovjeka „ premijer Nermin Nikšić i ministar Erdal Trhulj su po istome principu nastavili u realizaciji „ hadžijine „ prljave ujdurme. Poput totalnih diletanata ili nalazeći i svoje interese, napravili su i kardinalne poteze, što se i ispostavilo da su svi njihovi prethodnici i dobro nam napravili ništa ne činjenici, od ovoga što su oni učinili.Jednostavno su kapital od 44%, nazvan tzv. nenomirani ili radnički kapital podastrijeli na stol nacionalistima ili aždajama da ga oni podjele prema svojim aršinima i to obilato Hrvatima, mrvice Bošnjacima a Srbe su totalno „ sahranili „ radi, kako to tumače  njihovoga ratnoga doprinosa artiljerijom sa Čobanovoga polja i sa fortica Podveležja.

U dosluhu, Neka i Zlajo sa ministrom Trhuljem , shodno svojoj proklamovanoj borbi za „ čovjek i državu „ obećavaju nadalje ovim istim „ čimbenicima „ da će ih subvencionirati u cijeni     potrošnje električne enrgije, ne uzimajući isto od svoje babovine, već od države i sa grbače njenih gradjana, što se već i nagovještava povećanjem cijena  potrošnje našem gradjanstvu od Nove godine.

Da ironija našega bijednoga suživota, u ovoj surogat našoj Federaciji nema kraja, upravo je u nagovještaju, kako slijedi;

Upravo ova persona treba da ostane kako bi izvršila i sva svoja i Nekina obećanja za povlaštenu cijenu električne energije „ Hercegovačkom divu „ na staklenim nogama. Jedino moguće i ispravno riješenje, kao nagradu za sav njihov diletantski rad u proteklome periodu, od ove države i Federacije, bila bi im nagrada u stadu ovaca, koje bi nastavili čuvati po obroncima Treskavice, Zelengore i po Gatačkome polju. Hvala im za sve učinjeno i neučinjeno, posebno za dobrobit radnika Aluminija srpske nacionalnosti.

tačno.net
Autor 26.12.2014. u 19:55