“Odumiranje međeda” u Narodnom pozorištu Mostar: Jesmo li zaista spremni na promjene?

tačno.net
Autor 20.12.2016. u 11:51

“Odumiranje međeda” u Narodnom pozorištu Mostar: Jesmo li zaista spremni na promjene?

Druga repriza predstave „Odumiranje međeda“ po tekstu Branka Ćopića i u režiji Emira Kapetanovića bit će održana u petak, 23. decembra, u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Ove godine se navršava stotinu godina od rođenja pisca Branka Ćopića, 50 godina od zabrane premijernog izvođenja njegovog komada “Odumiranje međeda” i 67 godina od osnivanja Narodnog pozorišta Mostar.

U ovoj komediji igra ansambl Narodnog pozorišta Mostar: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, muziku Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar.

“Prateći članove jedne stranke u pokušaju da do izborne noći opravdaju svoj nerad, nemar i nagomilane troškove i ponovo pridobiju povjerenje glasača, preispitujemo sve nas. Nas birače i građane koji smo odrastajući u korumpiranom sistemu prihvatili korupciju kao legitiman princip funkcionisanja društva. Osnovno pitanje predstave je da li smo zaista spremni na promjene koje toliko prizivamo, a publika je ta koja će dati odgovor. Publika glasanjem odlučuje kakav će biti kraj predstave a samim tim i početak (ili konačni kraj) novog bosanskohercegovačkog društva”, kaže o predstavi reditelj Emir Kapetanović.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 do 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave blagajna radi i u poslijepodnevnom terminu (od 9 do 14 sati te od 18 sati), kao i subotom ukoliko je predstava na repertoaru.

tačno.net
Autor 20.12.2016. u 11:51