Otvorena velika humanitarna izložba za pomoć u liječenju teško oboljele Marijane Galić

tačno.net
Autor 24.12.2014. u 00:50

Otvorena velika humanitarna izložba za pomoć u liječenju teško oboljele Marijane Galić

Velika humanitarna izložba, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje teško oboljele Mostarke Marijane Galić, otvorena je večeras u Klubu Aluminij, u suorganizaciji Galerije Aluminij, Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH i skupine umjetnika okupljenih pod imenom HumanitArt. Izloženo je ukupno 38 umjetničkih djela, koje je nesebično ustupilo čak 36 umjetnika, a postav su zajednički otvorili ak. kipar Boris Jovanović u ime DHLU-a, ak. kipar Ivan Bošnjak u ime HumanitArt i Darko Juka, rukovoditelj Galerije Aluminij.

S obzirom na to da jedna od triju kćerkica oboljele Marijane ima Down sindrom, okupljenima se obratio i predsjednik Udruge roditelja djece s Down sindromom u HNŽ-u Igor Ledić, zahvalivši organizatorima, u ime obitelji Galić.

Naime, Marijana je oboljela od zloćudne bolesti, a nužne je lijekove primorana sama plaćati. Mjesečni troškovnik njezina liječenja doseže visinu od nevjerojatnih 10.000 KM i zato je došlo do pokretanja niza humanitarnih akcija u Mostaru i okolici, pa tako i ove u Klubu Aluminij.

Izložba ostaje otvorenom do sredine mjeseca siječnja 2015. godine, cijene izloženih radova prigodno su snižene i kreću se u rasponu od 200 do 1200 KM. Fotografije svih ponuđenih djela, s pripadajućim osnovnim podacima i cijenama, dostupne su u dokumentu iz privitka ovoj vijesti. Zainteresirani za kupnju trebaju se obratiti ak. grafičaru Andreju Gvozdenu () koji koordinira postupkom prodaje slika. Umjetnine ostaju izloženima sve do skidanja postava, nakon čega će one kupljenje preuzeti njihovi novi vlasnici, a ukoliko bude više zainteresiranih za isto djelo, početna cijena stavlja se izvan snage i prelazi se na nadmetanje, u smislu davanje veće ponude.

Inače, radove su nesebično ustupili akademski kipari Matea Galić, Boris Jovanović, Ilija Kegelj, Toni Marić, Florijan Mićković, Boris Orenčuk i Drago Stojaković, ak. slikari Matea Brekalo, Ivana Ćavar, Kristina Ćavar, Magdalena Džinić Hrkač, Tamara Grbavac, Mladen Ivešić, Željko Koren, Ivica Kraljević, Ivona Matković Terzić, Goran Milinković, Dario Pehar, Boris Pejić, Ivana Radić, Maja Rubinić, Saša Šantić, Mario Šunjić i Tonin Tarčuki, ak. grafičari Mirjana Drežnjak Naletilić, Darko Dugandžić, Ivana Galić Šantić, Antonija Gudelj, Andrej Gvozden, Vladimir Ladan i Marko Šaravanja, potom slikari Dragan Mučibabić i Zijada Zekić te studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Lucija Pavlišinova, Olja Pristaš i Dino Surać.

No, osim kupovinom umjetnina, Marijani Galić moguće je pomoći i uplatom sredstava na račun 3381002507426742 kod UniCredit banke, na ime Marijana Galić, ili na devizni račun 45520837100, na ime Marko Galić (IBAN: BA 393381302845273944 – SWIFT: UNCRBA22), odnosno i pozivom na humanitarni broj.

Galerija Aluminij

Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar

 

tačno.net
Autor 24.12.2014. u 00:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija