Otvoreno pismo “crvenim borcima za državu i za čovjeka„ premijeru Nikšiću i direktoru Grabovici!

tačno.net
Autor 31.3.2014. u 08:38

Otvoreno pismo “crvenim borcima za državu i za čovjeka„ premijeru  Nikšiću i direktoru Grabovici!

Poznata latinska izreka glasi: „Dixi et salvavi animam meam /Rekoh i spasih svoju dušu/”.

Poštovane moje „crvene  mlađane kolege„ gospodo  premijeru Nermine Nikšiću i direktore EP BiH Elvedine Grabovica, nećete mi zamjeriti što Vam se obraćam ovim pismomi na ovakav način. Prije svega znatno sam stariji, ali sam nekada nosio znatno „crveniji dres„ sa izrazito jarkom crvenom bojom, koja nam je i priličila  u proteklom propalom socijalističkom sistemu. Radio sam nekada i u Elektroprivredi, bio u strukturama parlamentarca na republičkome i saveznome nivou,  tako ste mi i profesionalno veoma bliski, a isto tako sam stavljao i kamen temeljac na prostorima Aluminija, tu negdje gdje upravo sjedite i dodvorate se svojim domaćinima, ali odmah da konstatujem, da sve te Vaše račune plaća ova moja država Bosna i Hercegovina i bivša obespravljena radnička klasa / jasno bez anatemisanih Srba sa iskvarenom krvnom slikom /.

Međutim, kako su Vam dresovi izblijedili i postaju „blijedo crveni„ a slogan Vam je „za čovjea  i državu„ već odavno demaskiran i lažno deklarisan, to Vam ova posebno mostarska raja sklona liskalucima a ne prodaji „m..a za bubrege „ i nije istinski spremna prihvatiti i sve Vaše demagoške floskule i fore. Možda je i vrijeme a i motiv Vaših obećanja i beneficija tim diskriminatorima i uzurpatorima naše imovine i naših radničkih prava, da do oktobra mijenjate svoje dresove, a Boga mi i slogan stranke ako Vam to Vaš narcis i feudalac osmisli i dozvoli.

Kao  vrsni poznavalac i neposredni sudionik u realizaciji iskrene i prave ideje socijaldemokratskoga socijalističkoga društva i do postojanja te partije, bio sam i njen iskreni privrženik, ali nastupom novih nacionalnih i nacionalističkih stranaka i Vaših izblijedelih crvenokošuljaša, nije mi ništa drugo bilo preostalo već da sačekam nešto za bolju budućnost i sa njom frontalni demokratski nastup preporod i prosperitet za naše građanstvo. No, svakako da ovo dalje nije tema moje priče, mlađani moji crvenokošuljaši, imovina je u pitanju. Činjenice sve ukazuju da je Vašim dolaskom na vlast, u toj firmi Aluminija  u kojoj danas lijepo sjedite / na slici/  i šepurite se, ponavljam o trošku države i obespravljenih radnika, državna i naša imovina u 100 % iznosu kapitala i vrijednosti, mafijaški i na perfidan način enormno  opljačkana i obezvrijeđena, da bi je pod Vašim neposrednim saučestvovanjem rasparčali i podjelili i sve uz uspješnu eliminaciju radnika srpske nacionalnosti. Ćutite i nije Vas nimalo sramota, jer Vam je „upala kašika u med„ kako bi to naši stari rekli, zaboravljajući da ničija nije do zore gorila. Ništa neobično za mene, dobroga poznavaoca  sveukupnih prilika, veoma ste vični i sposobni,  jer je to već viđeno u Vašem stranačkom opredjeljenju i prisvajanju one silne „komunističke imovine„ po Sarajevu i gdje sve ne. Na taj način, moje mlađane kolege, lično sam opljačkan dva puta ili na dva načina i to kao bivši i obespravljeni  radnika ove firme ,,istina je da je ovdje kriva moja krvna slika i izblijedela crvena krvna zrnca, a u drugome slučaju i ja kao „komunista ili komunjara „ kako to kome više odgovara trebao bih imati i djelić ili marku na vrijednost naše socijalističke imovine. Sve je to tako, istinito ali za mnoge i ogavno i tužno, besmisleno i nerazumno, ali se mora postaviti i pitanje dokle ćemo se pljačkati i ko koga!

Mlađane moje kolege, kadrovi neprikoslovenog šefa sa neke od katedri ekonomskih nauka, sve govori u prilog da Vas je dobro pripremio i za funkcije koje obavljate,  jer ste vični da potkradate i državu i radnike i da evo podržavate i te dokazane uzurpatore i diskriminatore, da im dajete lažna obećanja o nekim beneficijama u isporuci električne energije po nekim nižim cijenama, a razliku će da plaća građanstvo i drugi minorni potrošači. Kako i na koji to način Vi mislite i pripremate tu ujdurmu, možda Vam u tome i mogu pomoći ti „ lukavci sa savjetnikom Mijom Brajkovićem„. Uostalom, vični ste i skloni  manipulacijama a i veoma oprezni, uvaženi premijeru  Nikšiću, radi svake sigurnosti i pokriću „ovih troškova„ na račun države, poveli ste za ovaj manipulativni stol i kolegu Grabovicu i Krešića iz EPHB i cio FERK, sa Mandrapom na čelu. Svajesni ste činjenice da su u lopovluku i krađi kratke noge, a uostalom zašto bi to i sami činili.

Poštovane „ mlađane kolege „ Nikšiću i Grabovica , a i ostali prisutni mogu samo da Vam zavidim na zakusci, sa domaćom lozom i vinom, sa domaćim pršutom, što je najvjerovatnije uslijedilo u našem bivšem i afirmisanom restoranu firme Aluminij, zvanom „La miraqe„ iz vremena velikoga, cijenjenoga i poštovanoga pok. Jole Muse i naših francuskih kolega i saradnika iz firme Pechiney-a.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el. / bivši radnik Aluminija /

Mostar, mart 2014. god.

tačno.net
Autor 31.3.2014. u 08:38

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija