Partija mostarskih patriota, rado bih je tako nazvao, iako je zvanično predstavljaju kao PRVA MOSTARSKA PARTIJA

Milan Jovičić
Autor 29.12.2016. u 11:44

Partija mostarskih patriota, rado bih je tako nazvao, iako je zvanično predstavljaju kao PRVA MOSTARSKA PARTIJA

Čini mi neobično zadovoljstvo, da sam sinoć bio gost prilikom zvaničnog otvorenja novih prostorija ove partije u vili Neretva. Gost mi je malo i udaljenija karakteristika, kao prisutnog ovom događaju, jer sam istinski i dušom i tijelom, uz sve ove momke i djevojke, uz zvanične njihove članove. Nisam još uvijek postao njihov član iz mojih objektivnih razloga, slobodarske kritičke misli, koja mi je karakteristična i veoma nužna u ovakvim zlim i teškim vremenima za ovaj ambijent  djelovanja

milanjovicic

Piše Mr Milan Jovičić

Ovo je partija, veoma prepoznatljive građanske opcije, gdje je istinski čovjek u žiži zbivanja, a ljudskost glavna karakteristika prepoznavanja u kolektivnom angažovanju. Mladost i ljepota, patriotski osjećaji i nastojanja da se i ovaj grad Mostar i sveukupni ambijent učini dostojnim, njihovih poimanja zajedničkog življenja i djelovanja, uostalom, što je vjekovima i krasilo ovu mostarsku raju i u najtežim trenutcima bitisanja.

Znali su oni stameno stati i ostati na putu odbrane od agresora, na vrednote ovoga grada i njegovih građana, kao što su to u svoje vrijeme činili i njihovi roditelji i djedovi, u vrijeme fašističke najezde na naše prostore.

Znaju to oni artikulisati, veoma organizovano, znalački i sa ljubavlju činiti i u svojim zacrtanim programskim aktivnostima, u sadašnjem vremenu i na ovom prostoru, kako bi i grad Mostar oslobodili od svake nakaradne etikete „grada slučaja„ već konačnog formiranja grada ljepote i blagostanja, grada dostojnog divljenja i življena po svim ljudskim principima.

Lijepo to sinoć izgovori i njihov predsjednik, legendarni komandant u teškim vremenima odbrane ovoga grada, zvani Lovac ili, gospodin Semir Drljević,  da je ovo partija koja treba da iskaže svoju maksimalnu efikasnost u ostvarenju potrebnih građanskih načela ljudskosti i patriotskih osjećanja prema svome gradu i njegovim građanima, jedinstveno i ravnopravno, bez baba, očeva i tata, iz Sarajeva, Zagreba ili Beograda, već ako treba i sa „očuhima„ samo iz Mostara. Sasvim su ga dobro razumjela i podržala i njegova raja, a bilo ih je u velikom broju. Sve to i mogu učiniti samo raja iz svih naših mahala i sokoka, kako su to nekada u još težim vremenima i činili njihovi SKOJEVCI, za kojima je neprijatelj redovno tragao, ali im nikada nije uspijevao u trag ulaziti.

Zato sam u startu i naglasio, da je istinski riječ o partiji mostarskih patriota, što je najbitnije da je građanske opcije i da kao takva, može i treba biti uzor i nosilac ujedinjenja i okupljanja svih snaga, na istome putu, kao i onih koji to nastoje ili žele da se tako deklarišu i priključe, ovoj ne prvoj, ali svakako i posljednjoj kompoziciji ovakvih nužnih patriotskih snaga, za bolju budućnost ovoga grada i njegovih građana.

Uz najiskrenije čestitke za sinoćnje okupljanje u promociji i svojih novih prostora, kao i novih dopunskih saznanja, ko su to oni, kakva su im programska načela i opredjeljenja, kao i naredne aktivnosti, bilo mi je iskreno zadovoljstvo biti dio te ceremonije, kao iskreno, istinski i dobronamjerno i preporučiti i našim građanima da se priključe ovoj partiji, u cilju masovnosti i još efikasnijeg djelovanja, za cjelovito naše dobro.

Sretno!

S poštovanjem  Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija.

Milan Jovičić
Autor 29.12.2016. u 11:44