Pismo premijeru Nikšiću: odlazi i samo odlazi!

tačno.net
Autor 11.2.2014. u 17:14

Pismo premijeru Nikšiću: odlazi i samo odlazi!

Premijeru Nikšiću, umjesto da se povučete u mišiju rupu i da shvatite da Vi ponajmanje imate pravo dijeliti nekome lekcije, posebno ministru Radončiću, koji je jedna od svijetlih ličnosti čovjeka i političara na poziciji vlasti, koji zaslužuje i odredjena priznanja i kao čovjek i kao političar. U stilu svoga narcisoidnoga šefa, kao njegov podanik i poslušnik, tako se nadmeno ponašate u vlasti i sa svojom strankom, koja je godinama rabila slogan „za dobro čovjeka„ i nalazila se u lijevom krilu socijaldemokrata, uplovila je u središnje mutne vode  tokova zbivanja, kao okosnica i podrška srpsko- hrvatskim nacionalističkim strankama HDZ-om i SNSD-om. Postali ste kvazisocijaldemokrati i ništa od naslijedja tradicije istinski boraca za dobro čovjeka, pravdu i ravnopravnost svih. Svojim konkretnim primjerom djelovanja u firmi Aluminij, našli ste se na istoj frekvenciji sa našim diskriminatorima, na nacionalnoj osnovi i iskazali svoju skrivenu srbomržnju prema radnicima srpske nacionalnosti, tako ste ih i žive eleminisali sa svojih spiskova i za sva buduća vremena ignorisali njihovo postojanje i njihova radnička prava u učešću, kao dioničara, u upravljanju i budućem statusu ove firme. Sasvim namjerno i uz pomoć drugih karika u lancu kriminala, na zadovoljstvo i svih „čimbenika„ sa kojima ste se tako zdušno spajdašili.

Vjerujem da ste se po sličnom principu, kao pehlivani upustili i u slične nemoralne i prljave radnje i u vlasti. Atakujući i na najveću stranku u Bošnjaka, tako ste je diletantski i lucidno eliminisali iz dogovorene platiforme, kako bi podesili svoju razdešenu frekvenciju sa svojim pajdašima iz HDZ-a i SNSD-a, kako bi nam Zlatan, lijepi Mićo i ulizani Dragan, mogli nesmetano krojiti našu sudbinu, iscjepkati nam i konačno rastočiti nam Bosnu i Hercegovinu.

Istina je,  da vam odgovorni i principijelni, narodni čovjek i političar gospodin Radončić nije nasjeo na vaše „lukave i lucidne„ nakane, tako vam je i njegova stranka,  već na odredjenim nivoima okrenula ledja i napustila „neprincipijelnu“  koaliciju sa vama. Ostala je prilika sada, gle čuda i ništa slučajnu, da se u ovim prilikama budjenja gradjanstva, nadju uzroci i razlozi da se gospodin Radončić ocrni kod naroda, kao ministar sigurnosti, jer eto tobože da je mirno posmatrao nasilne akcije „huligana„.  Vi ste, bez trunke srama i sa nevjerovatnim cinizmom  iznijeli optužbe, ne ukazujući i na sopstvene greške, razloge i uzroke , već vidjenoga ponašanja demonstranata. Vi ste bacali kestenje u vatru, pa zar ih je sada trebao vaditi ministar Radončić. U ovakvim prilikama i situacijama, u civilizovanim zemljama, a mogli ste to da spoznate i vidite, istoga trenutka ste trebali i vi i vaša vlada podnijeti ostavku, a ne iznalaziti neke laže i dječije pričice, odredjene procedure i pozivati se na zakone i Ustav ove surogat države, koju  godinama urušavate. Ljudski je bilo i dostojanstveni bi čin bio, da ste to odmah uradili. Nije vam niti danas kasno i nemate šta da mislite, jer ćete učiniti dobro i nama obespravljenim radsnicima srpske nacionalnosti iz firme Aluminij, kao i svim ovim radnicima iz opljačkanih firmi, koji eto dižu svoj glas poprilično kasno i neprincipijelno. To su mogli i trebali učiniti i ranije, bez rušenja, razbijanja i paljenja i naše narodne i radničke imovine, jer je to sve naše. Oni su se toga osvjestili i nastavili su mirne proteste, ali se vi još niste dozvali pameti i učinili i vaše poteze sa trenutnom ostavkom ili u ovoj bijedi i neimaštini, kojoj ste kumovali računate na zaborav ili želite još žešće udare.

Nama, obespravljenim radnicima  srpske nacionalnosti nije ništa drugo ostalo već da vas zamolimo da istinski prestanete riješavati naše probleme u firmi Aluminij, sa našom željom i zahtjevom da odmah vi i vaši ministri u Vladi podnesete ostavke i napustite te funkcije, kako bi došli čestiti i pošteni, kojima ćemo se moći i ljudski obratiti za pomoć. Vi ste godinama gluhonijemi i slijepi, valjda od vaše moći i vlasti koja vam je udarila u sve vaše moždane ćelije.

Nemojte se, molimo vas, ponovo vraćati sa vašim antikorupcijskim zakonima, sa vašom revizijom privatizacije i sa vašim drugim nakanama u riješavanju kriminala, putem parlamenta, kada ste u procesu problematike Aluminija i sami neposredno demonstrirali i  doprinijeli kriminalu i podršci diskriminatorskim metodama, već godinama vidjenim nacionalističkim elementima i njihovim metodama djelovanja.

Idite, idite i samo idite, kako i vaše „krave muzare„ poput Elektroprenosa, monopolističkih Elektroprivreda i Telekoma, ne bi iste presušile sa svojim obilatim mlijekom, a našem gradjanstvu kao malim telićima ostavili samo na korištenje vašu surutku. Hvala vam za sve vaše činjeno, dobronamjerno ili iz neznanja, u sopstvenom interesu i za vaše potrebe rastakanja nam svega zajedničkoga, pa makar to bila i ova nam surogat država.

S poštovanjem, Mr Milan Jovičić, dipl.ing.el

Mostar, februar 2014 god.

tačno.net
Autor 11.2.2014. u 17:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija