Plejbek teatar prvi put kod nas

tačno.net
Autor 22.6.2017. u 09:41

Plejbek teatar prvi put kod nas

Četvrtog dana na repertoaru 31. Dana teatra mladih je na programu predstava “Moja muka”. Zapravo radi se o predstavi koja nastaje pred gledaocima i uz aktivno učešće samih gledalaca koji daju ideju, scenarij i slično, a glumci to oblikuju u scenski izraz po njihovim uputama. Zapravo radi se o Plejbek teatru, o metodologiji koja uključuje publiku i njene priče.

Šta je Plejbek teatar?

Plejbek teatar je interaktivna originalna forma improvizovanog pozorišta u kome publika ili grupa članova priča o nekom trenutku, saopštava priču, osjećanje, san, konflikt, viziju iz svog života a to potom na licu mjesta odigravaju glumci i muzičari. Koristeći muziku, odjeću i razne druge improvizovane tehnike i pozorišne forme, glumci i muzičari odigravaju te priče tako da dotiču samu srž tih priča. Tokom rada sa publikom na pričanju i odigravanju lične priče, stvara se sigurno mjesto gde pojedinci mogu nešto da kažu, da se to čuje i da se vidi i gdje se pojavljuju zajedničke teme. Kroz spontanost i životnost improvizovanih tehnika stvara se sigurno mjesto, zapravo teatar u kome publika učestvuje tjelom, umom i duhom. To je mjesto koje nam omogućava da produbimo naše međusobno razumjevanje i razvijemo autentične načine komunikacije, mjesto gdje ono što je pojedinačno postaje zajedničko.

Večeras će eMTeeM u okviru festivalskog programa po prvi put u Bosni i Hercegovini, javno prezentirati ove tehnike i predstaviti stvaranje predstave na ovaj način.

tačno.net
Autor 22.6.2017. u 09:41

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija